Marquinhos öppnar för flytt till Barcelona

Marquinhos öppnar för flytt till Barcelona

Marquinhos kan lämna Paris Saint-Germain i sommar

Barcelona uppges vara intresserade av Paris Saint-Germains försvarare Marquinhos. Nu öppnar spelaren själv för en flytt till den katalanska storklubben.

Marquinhos har tidigare uttryckt sitt missnöje över det faktum att han vid flertalet gånger placerats till höger i Paris Saint-Germains backlinje, trots att han trivs bäst centralt. Men med konkurrens av David Luiz och Thiago Silva har det varit svårt att slå sig in i mitten för den unge brassen. Klubbar som Manchester United, Chelsea och Barcelona ska alla vara ute efter 21-åringens signatur, där det sistnämnda alternativt lockar mest.

”Det är väldigt tilltalande”

Barca har vid flertalet gånger försökt värva mittbacken, då man anser att hans teknik passar bra i katalanernas spelstil. Spelaren själv utesluter inte någon flytt till Camp Nou.

– Nu måste jag avsluta säsongen och arbeta för att hitta mer speltid. Vid slutet av säsongen kommer vi att se vad som kan göras och vilka val jag måste göra. Men jag är väldigt glad över att en så stor klubb som Barcelona visar intresse för mig. Det är väldigt tilltalande att kopplas ihop med dem. Det visar att jag gör bra ifrån mig, säger Marquinhos till Globo Esporte och fortsätter:

– Vi kommer att se över min situation efter säsongen och därefter ta ett beslut. Just nu är jag fokuserad på PSG fram till sommaren. Sedan får vi se vad som händer.

Problematiskt med tre mittbackar

Ligue 1-mästarnas tränare Laurent Blanc beskrev i dagarna bekymret med att ha tre duktiga spelare på samma position, vilket gav Barcelona viss optimism inför deras värvningsförsök. Marquinhos själv har också understrukit problemet.

– Det skulle vara ett nöje för mig att få spela ihop med David(Luiz) och Thiago(Silva), men ett försvar med tre i mitten finns inte i tränarens tankar.

Marquinhos har kontrakt med Paris Saint-Germain fram till 2019.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply