Telegraph: Manchester United planerar utrensning

Telegraph: Manchester United planerar utrensning

Manchester Uniteds kräftgång i Premier League den här säsongen innebär att laget kommer missa Champions League till hösten. Det kan få stora konsekvenser på transfermarknaden i sommar, då United väntas gå miste om hundratals miljoner kronor till följd av uteblivet CL-spel.

Nu uppger ansedda The Telegraph att United är redo att lyssna på bud på majoriteten av sina spelare, bortsett från kommande stjärnor som Kobbie Mainoo, Alejandro Garnacho och Rasmus Højlund. Det är den nya delägaren Sir Jim Ratcliffe och hans företag Ineos som ligger bakom den öppna strategin, enligt The Telegraph.

Till och med den United-fostrade Marcus Rashford kan vara till salu för rätt pris, fortsätter tidningen. Rashford kan dock bli svårsåld med sin höga veckolön på 325 000 pund (nära 4,5 miljoner kronor).

Vad gäller nyförvärv så uppges United prioritera en forward, en central mittfältare och en högerfotad mittback i sommarfönstret. Det krävs dock spelarförsäljningar för att samla ihop pengar till värvningar, då transferbudgeten annars ser ut att bli ganska blygsam på grund av Premier Leagues finansiella regelverk.

Victor Nilsson Lindelöf nämns som en spelare United kan tänka sig att sälja i sommar tillsammans med bland andra Casemiro, Antony, Jadon Sancho och Mason Greenwood. Därtill väntas Raphael Varane och Anthony Martial lämna på fri transfer.

LÄS MER: United kan sälja Rashford i sommar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply