Supersub Oscar matchhjälte för Chelsea

De regerande mästarna i Champions League ramlade ur turneringen redan i vintras, efter att man fått se Juventus och Shakhtar Donetsk sno platserna till avancemanget. Nu har klubben istället fått ladda om och siktar in sig på att fylla prishyllan på Stamford Bridge med en Europa League-titel.

I dagens match var det ett första möte mot tjeckiska Sparta Prag som väntade, där målvakten Petr Cech var i fokus i och med sin återkomst till den gamla hemmaarenan. Men trots hyfsade lägen för båda lagen, blev det en mållös första halvlek på Stadion Letná.

Matchen fortsatte på samma spår i den andra halvleken, där det länge såg ut att bli en mållös historia. Men i den 81a matchminuten beslutade sig Rafael Benitez för att slänga in Oscar, viletk skulle visa sig bli ett riktigt lyckat byte.

Den mycekt lovande brassen Oscar tackade för förtroendet och visade på nytt att han är en riktigt vass målskytt i europacupspel. Endast 45 sekunder efter bytet fick Oscar en passning, där spelaren sprang sig loss och kyligt placerade in bollen vid den närmaste stolpen.

Chelsea har nu ett fint läge inför returen på Stamford Bridge, där Sparta Prag måste göra mål för att ta sig vidare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply