Stabil seger för Ajax mot Steaua

Superkolonin Ajax har en vana att plocka fram världsstjärna efter världsstjärna. Nu är det dansken Christian Eriksen, Ricardo van Rhijn, Isaac Cuenca och Viktor Fischer är några av dem som stormade sönder Steaua Bukarest från Rumänien idag. Man tog en 2-0 seger, en bra grund för att ta sig vidare till åttondelsfinalen.

Idag var det försvararnas tur att glänsa i Amsterdam. Efter 28 minuter slog Siem de Jong in en underbar boll till kaptenen Alderwiereld som kunde göra 1-0. Det ska även tilläggas att Cuenca gjorde en medioker match i sin Europa League-debut för Ajax.

Tre minuter in i andra tog det för Ajax att dubblasin ledning. Ett anfall á la Ajax lade grund för van Rhijns kalla avslut på det fantastiska anfallet. Men man ska vara glada över att man inte släppte in ett mål. En stund senare hade nämligenn Steaua ett skott i ribban från Popa.

Ajax kunde hålla undan ända till slutet och därför har man ett ypperligt utgångsläge till returen i Bukarest.