Suarez skytteligaledare efter Reds show

Efter förra omgångens oavgjorda resultat på Stamford Bridge var det dags för hemmamatch igen för Liverpool, när man tog emot kluriga Wigan på Anfield. Och visst skulle det bli en trevlig tillställning också för Reds, även om målen uteblev i den första halvleken.

För det var Liverpool som ändå var närmast och som styrde mötet den inledande 45 minuterna, där talangen Suso var närmast att ställa till med något med sitt avslut strax utanför straffområdet. Just Suso tvingades dessutom bytas ut senare, men Liverpool tog ändå tag i taktpinnen och presterade efter halvtidsvilan.

För direkt i den andra halvleken kom dock äntligen målen för Merseyside-klubben. Endast en minut hade gått av halvleken, när Raheem Sterling snyggt fångade upp en slarvig hemåtpassning från Wigan-spelare, där han väntade in och serverade Luis Suarez. Distinkt sköt målskytten in sitt första mål i matchen i det närmaste krysset, men mer skulkle komma.

Liverpool drygade ut sin ledning kvarten senare när José Enrique den här gången spelade fram till uruguayanen som inte gjorde något misstag. Det var hans andra mål för dagen, samtidigt som Wigan tappade allt emr i matchen.

Endast minuter senare kom Liverpools tredje mål för dagen, när Raheem Sterling väggspelade sig fram med Luis Suarez och tog ett avslut som Wigans målvakt Al Habsi räddade. Dock styrde han bollen till en helt från José Enrique som enkelt kunde trycka in bollen i det tomma nätet på Anfield.

Efter det var det egentligen närmare att hemmalaget skulle drygat ut sin ledning ytterligare, än att Wigan skulle kunna ta sig in i matchen med något mål. Men Luis Suarez missade sina lägen därefter, precis som övriga spelare och matchen slutade 3-0 till Liverpool.

Noterbart är att Luis Suarez efter sina två mål går upp i ensam skytteligaledning i Premire League, där dock Manchester Uniteds fortfarande har kvar sin match den här omgången.