Manchester City lekte hem tre poäng på Aston Villa

Efter den viktiga segern på Tottenham i söndags förra veckan, var det Aston Villas tur att komma till Etihad Stadium på besök. City vann som sagt hemma mot Tottenham i förra omgången efter ett sent segermål av Dzeko medan Aston Villa, trots 2-0 ledning, förlorade hemma mot Manchester United med 3-2. Trots väntande Champions League-spel i veckan så valde City att ställa upp med sitt ”förstalag” i den här matchen. Tevez, Aguero och Silva fanns med från start, plus Maicon som fick chansen i startelvan efter sitt lyckade inhopp mot Ajax förra veckan. Aston Villa ställde upp med sitt bästa lag för dagen där det lyckade nyförvärvet Benteke fanns med och skulle stångas mot Citys mittbackar.

City öste på framåt redan från start och det fanns ingen tvekan: idag var det bara tre poäng som gällde. Dock var det Aston Villa som skapade matchens första farlighet. Christian Benteke fick bra träff med skallen på ett fint Villa-inlägg, men Joe Hart stod för en helt otrolig räddning och höll nollan intakt. Trots den tempostarka inledningen på matchen hade City en del problem med att skapa riktigt farliga målchanser, men det var inget som oroade varken Mancini eller City-fansen, för Aston Villa fick inte till några heta chanser och när man väl skapade dem så lyckades man inte utnyttja dem.

I den 43:e matchminuten lyckades David Silva till slut trycka in bollen efter en tilltrasslad situation på en farlig hörna slagen av Samir Nasri. Viktigt för Manchester City att få med sig en ledning in i paus, samtidigt oerhört tufft för Villa som försvarat sig på ett imponernade sätt under den första halvleken. Det hade varit väldigt intressant att få följa med in i Citys omklädningsrum i paus och höra vad Mancini hade sagt, för de hade en helt annan rörelse och ett mycket bättre passningsspel i den andra halvleken.

Under andra halvleken rasade målen in i rask takt. Både 2-0 och 3-0 kom efter straff, där den första var felaktig och ett mycket dåligt beslut av domaren. Den andra straffen går också den att diskutera. City dock väl värda segern och man gick upp i serieledning för tillfället. Aguero och Tevez satte deras respektive straffar och de båda gjorde även 4-0 och 5-0 innan matchen var slut. Mycket bra match av Manchester City som fortsätter hänga med i toppen.