Swansea knäckte hårdkokta Newcastle

Den första halvleken på St Jame’s Park hade det mesta, men inga mål. Men det var väl just det som saknades från perfektion?
Newcastles tålmodiga, runtrullande spel som kompletterades med Swanseas kontringsförsök och snabba anfall, skapade en välbalanserad och stabil första halvlek som trots brist av mål, ändå gjordes värd att se på.

I den andra halvleken var spelet inte lika välbalanserat som i den första. Newcastle behöll visserligen sitt bollinnehav genom att fortsätta med att rulla runt, men nu lyckades man även få skotten med sig. Tyvärr, för Newcastles del, så hade Gerhard Tremmel en riktig superkväll där inget gick förbi. Och Swansea kunde med hjälp av detta och takiskt spel få Michu att sätta ettan i den 57:e minuten, och Jonathan De Guzman att sätta tvåan i slutskedet av matchen – rättare sagt i den 87:e minuten.

Men när man tror att det ska vara slut så är han alltid där och vänder allt upp och ner – Demba Ba. I den andra tilläggsminuten av den andra halvleken så var det hans tur att kliva fram och göra sitt, och anfallsspelet som Newcastle hade fört skulle till sist få löna sig.
Detta blev även slutresultatet för kvällen – 2-1 till Swansea, som trots bristande anfallsspel och bollinnehav ändå kunde ta hem segern, tack vare dess taktiska spel.