Ronaldo inför EM: ”Jag är den främste på 20 år”

Självförtroendet på topp inför EM-premiären

Real Madrids och Portugals superstjärna, Cristiano Ronaldo, är redo för EM. Och självförtroendet är det inget fel på.

Den portugisiske superstjärnan, Cristiano Ronaldo, har sällan svårt att skapa förstasidor med sina uttalanden. På tisdag möter Portugal Island i de båda lagens EM-premiärer. Tidigare under juni månad har den isländske förbundskaptenen Lars Lagerbäck skickat kängor till Real-stjärnan om att han filmar ofta. Men när Marca pratar med Ronaldo är det dock inget han vill lägga energi på.

– Självklart inte. Om man skulle lägga fokus på varje uttalande från andra tränare eller spelare hade man slutat fokusera på det viktigaste: att spela fotboll, säger Ronaldo till den spanska tidningen.

”Främste på 20 år”

Portugal är självklart favorittippade inför tisdagens gruppspelsmatch i EM. Ronaldo ses som den största hotet och portugisen trivs med den stämpeln.

– Om andra spelare ser mig som ett hot gör det mig bara starkare. Jag är inte rädd för att flera spelare ska spela hårdare mot mig eller punktmarkera mig, säger Ronaldo enligt El País.

Enligt Marca menar han också på att han är den främste fotbollsspelaren under de senaste 20 åren.

– Jag säger inte det för att jag påstår att jag spelar bäst. Men kolla på resultaten och titlarna, de är bevisen, säger Real Madrid-spelaren.

Cristiano Ronaldos fick under den gångna säsongen lägga till ytterligare en tung titel i troféskåpet då hans Real Madrid besegrade lokalkonkurrenten Atlético Madrid I Champions League-finalen i Milano. Champions League-titeln var portugisens tredje i karriären, andra med den spanska storklubben Real Madrid.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply