Robert Lewandowskis höga lönekrav på Real Madrid

Robert Lewandowski öppnar för flytt från Bayern München

Bayern München-stjärnan kräver jättelön för att flytta

Robert Lewandowski fortsätter att kopplas ihop med Real Madrid. Nu säger spanska uppgifter att polacken ska kräva en årslön på 18 miljoner euro, motsvarande 169 miljoner kronor, för att röra på sig. 

Robert Lewandowski har sprutat in mål i Bayern München-tröjan den här säsongen och var framför allt i höstas i en helt sagolik form. Anfallarens höga målproduktion ska ha lockat till sig Real Madrids intresse som uppges vara ute efter en ny striker. Det lär dock inte bli någon billig affär för den spanska huvudstadsklubben.

Kan bli näst bäst betald

Robert Lewandowskis kontrakt med den tyska storklubben går ut 2019, vilket betyder att Madridklubben lär tvingas punga ut med en rejäl transfersumma för att kunna knyta åt sig 27-åringen. Utöver det uppger spanska AS idag att Lewandowski själv ska kräva att bli den näst bäst betalda spelare i Real Madrid efter Cristiano Ronaldo, vilket skulle innebära en lön på 169 miljoner kronor om året.

Tranferförbud fördröjer processen?

Real Madrid drabbades tillsammans med Atletico Madrid av ett transferförbud tidigare i januari, vilket innebär att klubben inte får värva någon spelare förrän sommaren 2017. Det är dock ännu oklart om Real Madrid tvingas genomlida förbudet, eller om överklagan leder till att man får värva spelare redan i sommar.

Robert Lewandowski har gjort 20 mål på 22 matcher för Bayern München den här säsongen, vilket gör honom till den tyska ligaledarens bästa målskytt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply