Guidetti på plats i Vigo för läkarundersökning

John Guidetti väntas bli en Celta Vigo-spelare inom kort

Efter succén med det svenska U21-landslaget som tog EM-guld förra veckan så har ryktena varit många kring John Guidetti. De senaste handlar om att han snart blir klar för spanska Celta Vigo.

Den 23-årige svenske anfallaren John Guidetti spelade förra säsongen på lån hos skotska mästarna Celtic, där en bra höst följdes upp av betydligt mindre förtroende under våren. En anledning bakom detta var att stjärnan helt enkelt inte skulle bli kvar i den skotska klubben och därmed prioriterades bort till förmån av andra spelare.

Guidettis kontrakt med Manchester City gick ut den 1a juli och han är därför klubblös för tillfället. Det saknas inte intresserade klubbar, både engelska, spanska och italienska klubbar har det pratats om. Så sent som igår rapporterade vi om att Guidetti var högaktuell för Celta Vigo. Nu uppger insidespanishfootball.com och lokaltidningen Faro de Vigo att svensken befinner sig i staden för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen.

Kan äntligen vara fri från alla bekymmer

Guidettis karriär har minst sagt varit problemfylld sedan totalsuccén i Feyenoord 2011/2012. En virussjukdom höll honom borta från ordentlig träning under en lång tid, både 2012 och 2013. När han väl kom tillbaka blev svaret en misslyckad utlåning till Stoke och förra säsongen bar det av till Celtic.

Totalt sett blev det en halvlyckad säsong för de skotska mästarna, i alla fall rent statistiskt sätt. Anledningen till utlåningen var främst att komma tillbaka till ordentlig matchform. Den formen tog han minst sagt med sig in när han var stor fanbärare för de svenska laget som tog EM-guld så sent som förra tisdagen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365