bet365

”Ogbonna kan presenteras redan imorgon”

Angelo Ogbonna ser ut att spela i West Ham nästa säsong

När Juventus värvade Angelo Ogbonna från Torino 2013 trodde man att man hade säkrat Italiens nästa storback. Så blev inte fallet och nu, två år senare, ser han ut att lämna klubben för spel i Premier League.

De senaste dagarna har det pratats en hel del om Angelo Ogbonna i Turin och i östra London. West Ham uppgavs steppa upp intresset för mittbacken och Slaven Bilic dementerade inte intresset när han fick frågan. Redan under fredagen kan Ogbonna presenteras officiellt av West Ham, det uppger Tuttosport.

Enligt Tuttosport har klubbarna kommit överens om en prislapp på cirka 105 miljoner kronor. Det ska handla om ett fyraårskontrakt som är värt drygt 20 miljoner kronor per säsong.

Styrde och ställde från försvaret i Torino

Ogbonna kom till Torino som 13-åring från Cassino, men då som central mittfältare. Torino valde snabbt att skola om den, redan då, välbyggde spelaren till mittback och det med framgång.

Redan som 18-åring debuterade Ogbonna i Torinos A-lag och, via en utlåning till Crotone i Serie B, tog han så småningom en ordinarie plats i försvaret i Torino. Det blev sedan drygt 100 matcher mellan 2008 och 2012 i Serie A innan han fick sitt definitiva genombrott.

Säsongen 2012/2013 slog Ogbonna igenom med dunder och brak. Det pratades om Manchester City, Real Madrid, Arsenal och Juventus för att nämna några. Valet föll på Juventus för 24-åringen som sågs som en framtida storback.

Det har dock inte gått som förväntat för Ogbonna i Juve och har ofta fått agera femteback i Juventus trebackslinje. Därför väljer man nu att släppa 27-åringen till West Ham för drygt 100 miljoner kronor.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply