Juventus in i jakten på Sevillas Ever Banega

Juventus intensifierar jakten på Ever Banega

Då Ilkay Gündogan inte lämnar Borussia Dortmund för en summa på mindre än 23 miljoner euro vill Juventus istället värva Ever Banega från Sevilla.

Sen i somras har Juventus letat efter en mittfältare att förstärka laget med. Tidigare har intresset varit stort för Ilkay Gündogan men den höga prislappen har gjort att man har flyttat blickarna mot Sevilla och Ever Banega. 27-åringens kontrakt går ut med den andalusiska klubben efter säsongen och nu sägs Turin-klubben vilja knyta till dig spelaren innan en eventuell förlängning av spelarens kontrakt.

Sevilla själva är positiva till en förlängning men det är upp till spelaren själv att bestämma var han spelar nästa säsong, något som han inte uttalat sig om. Argentinaren sägs dock inte vara helt övertygad över kontraktserbjudandet han fått från Sevilla men han är även andra klubbar som vill värva honom.

Sedan tidigare har klubbar som AS RomaEverton och Tottenham visat upp intresse för den före detta Valencia och Boca Juniors spelaren som även har ett spanskt pass.

Spelarens lön ligger på cirka 2 miljoner euro per år, en siffra som Juventus ska vilja höja ganska rejält.

Banega har tidigare även spelat i Atlético Madrid och Newell’s Old Boys, två klubbar där han spenderat en respektive en halv säsong på lån i.

 

Läs mer om Ever Banega

LISTA: 10 konstiga skador inom fotbollen

Tottenham in i jakten på Banega

Juventus vill värva Ever Banega från Sevilla

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply