Diego Simeone öppen för att ta över Inter

Före detta spelaren kan återvända som tränare för Inter

Diego Simeone är en av Europas hetaste tränare just nu, då argentinaren kan vara på väg att ta sitt Atlético Madrid till en ny Champions League-final. Han har placerats flitigt i Inter under det senaste året, och nu menar Simeone själv att en sådan flytt kan bli verklighet.

Atlético Madrid spelar ikväll mot Bayern München hemma på Vicente Calderón i semifinal i Champions League. En plats på finalarenan San Siro ligger i potten, en morot som lär få båda lagen att tagga till och visa upp sina kompletta arsenaler. Samma arena kan dock bli en av tränarnas nya hemmaarena så småningom, då Diego Simeone har placerats i Inter på sistone. Italienarna ska vara sugna på att värva tillbaka sin forne spelare, denna gång som huvudtränare för en ambitiös satsning.

”En dag kommer jag att återvända”

Huvudpersonen själv är något av en kultfigur i den spanska huvudstaden, men trots att han är helgonförklarad där vill han pröva sin lycka i en annan klubb. Detta lag kan alltså bli Inter, som han spelade i mellan åren 1997 och 1999.

– Jag pratar fortfarande med (vice presidenten) Javier Zanetti på telefon och är inte rädd för att säga det. En dag kommer jag att återvända till Inter, säger Simeone till Mediaset Premium och fortsätter:

– Där skapade jag goda minnen som spelare och det är mitt mål att återvända som tränare.

Ambitiös satsning

Inter satsade stort i somras med flera tunga nyförvärv, som bland annat Simeones förre backjätte Miranda. Man tros vilja fortsätta på den inslagna vägen genom att fortsätta värva i sommar, med en viss Zlatan Ibrahimovic som sin drömvärvning. Man kan dock tappa försvarskuggen Jeison Murillo då klubbar som till exempel Manchester United uppges vara intresserade. Det är alltså oklart om det är Roberto Mancini eller någon annan, som kanske Simeone, som leder denna storsatsning nästa säsong.

 

Se även: LISTA: Fem saker du bör veta inför Atlético Madrid – Bayern München

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply