bet365

Mauricio Pochettino: ”Det hade varit en dröm att träna PSG”

Succétränaren drömmer om franska storklubben

Mauricio Pochettino anses vara en av årets bästa tränare i fotbollseuropa denna säsong, då Tottenham oväntat nog har varit ett av egentligen två lag som verkligen utmanat om titeln i Premier League. Man ser ut att ha fallit precis på slutet, men argentinaren hyllas ändå. Nu medger han att han drömmer om att ta över en viss storklubb.

Tottenham Hotspur har varit det lag som på allvar har hotat den otippade serieledaren Leicester City, och många experter i de brittiska tabloiderna har trott att de skulle ta hem det hela. Men inte ens det vitklädda gänget från norra London ser ut att kunna ruinera festen för The Foxes, då det ödesdigra poängtappet mot Tony Pulis defensivt starka West Bromwich Albion ser ut att innebära att Leicester kan jogga hem titeln med tre matcher kvar att spela. Tottenham måste förlita sig på att Leicester inte lyckas ta tre poäng för att ha en chans att få lägga vantarna på pockalen för första gången i Premier League.

Mauricio Pochettino är en eftertraktad man

Det är tränaren Mauricio Pochettino som pekas ut som en den främsta anledningen till Tottenhams frammarsch i tabellen, och föga förvånande är argentinaren därmed en eftertraktad tränare. Manchester United och Chelsea har båda uppgetts vara intresserade av honom, men de båda verkar ha gjort klart med andra namn. Antonio Conte är redan klar och presenterad av Chelsea, medan United ser ut att ha knutit till sig José Mourinho. Därför kan Tottenham kanske få behålla sin stjärntränare – men det finns en klubb som huvudpersonen själv skulle vara sugen på att ta över.

”Skulle vara en dröm att ta över PSG”

I en intervju medger Pochettino att han mycket gärna skulle träna ett av lagen han representerade som spelare.

– Jag har alltid sagt att det en dag vore en ära att träna ett lag som PSG. Det vore en dröm. Jag försöker se alla deras matcher och pratar ibland med (PSG:s assisterande tränare) Jean-Louis Gasset, säger Pochettino till RMC.

Han menar dock att den franska ligan har blivit mindre intressant att följa, då Paris Saint-Germain är allt för överlägsna.

– Jag tittar ofta på Ligue 1. Ligan är inte attraktiv. PSG är långt före de andra lagen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply