bet365

Christoffer Nyman och Arnór Traustasson jagas av utländska klubbar

Groningen, Heerenveen och Rapid Wien rycker i nyckelspelarna

IFK Norrköping har tog hem SM-guldet i fjol och imponerar även i år i Allsvenskan. Serieledarna kan dock tappa två viktiga kuggar när sommarens transferfönster öppnar.

IFK Norrköping tog sensationellt nog hem SM-guldet förra säsongen efter en rad fina insatser under seriens 30 omgångar. Inför årets säsong har man mer eller mindre fått behålla alla sina viktiga spelare, då den sjuke Alhaji Kamara är det enda tappet. Peking kan dock komma att förlora flera viktiga pjäser, förutom den blivande svenske förbundskaptenen Janne Andersson. Det är två offensiva nyckelspelare som lockar till sig intresse från utlandet.

Christoffer Nyman och Arnór Traustasson kan lämna

Christoffer Nyman är en av ledarfigurerna i det Norrköping som har etablerat sig som en toppklubb i Allsvenskan. Hans förmåga att göra mål som både striker och ytter gör honom svår att ersätta, men det kanske man måste försöka göra i sommar.

– Jag vill att Norrköping ska få pengar för mig och det är också anledningen till att jag funderar på att förlänga och att vi pratar om ett nytt kontrakt. Jag trivs jättebra i klubben och fokuserar enbart på Norrköping just nu, säger han till Expressen.

23-åringen gjorde en fin insats mot Hammarby i Allsvenskan under den senaste omgången, och då ska scouter från holländska Groningen och Heerenveen ha varit på plats. Han tar dock nyheterna med en klackspark

– Jag visste inte att Heerenveen var här. Hade jag vetat det borde jag ha gjort ett mål, säger Nyman med ett skratt.

– Vi får se vad som händer. Jag snackar med IFK Norrköping om ett nytt kontrakt.

Arnór Traustasson har uppgetts locka till sig intresse från klubbar som SwanseaAston VillaBirminghamWolverhampton och Reading. De engelska klubbarna har också fått konkurrens av Rapid Wien, som uppges ha fått ett bud nobbat, något som spelaren själv bekräftar.

– Det har kommit ett än så länge. Från Rapid Wien. Men det är ett tag sedan och det är det enda jag vet, sa islänningen till Norrköpings Tidningar i onsdags.

Den isländska sajten Fotbolti att Rapid Wien har ett nytt bud på den offensiva mittfältaren. Summan ska vara värt omkring 21 miljoner kronor.

Även Emir Kujovic uppges kunna lämna klubben i sommar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply