OFFICIELLT: Antonio Conte ny tränare för Chelsea

Uppgifter: Antonio Conte klar för Chelsea - vill värva Emanuele Giaccherini

Ny huvudtränare för Chelsea kommer Antonio Conte bli

Chelsea bekräftade under måndagseftermiddagen att Antonio Conte kommer ta över efter Guus Hiddink i sommar. Conte ansluter sig till listan med Chelsea tränare under Roman Abramovich-eran. Italienaren kommer ta över Chelsea efter sommarens EM-slutspel som han ska försöka vinna med sitt Italien.

José Mourinho fick sparken av Chelsea i vintras efter en horribel säsong. Den rutinerade Guus Hiddink tog över, men det var aldrig en långsiktig lösning utan det var ett kontrakt som sträckte sig säsongen ut. Chelsea var därför tvungna att hitta en ny tränare inför nästa säsong i hopp om att åter igen utmana i toppen av Premier League.

Flera namn har det ryktats flitigt om: Carlo Ancelotti, Antonio Conte och några andra mindre troliga. Något överraskande kom bekräftelsen om att Antonio Conte tar över Chelsea i sommar under måndagseftermiddagen. Han har skrivit på ett treårskontrakt och inleder sitt jobb i England efter sommarens EM-slutspel med Italien.

Chelseas femte italienska manager

Chelsea har en tradition av italienska tränare. Tidigare har Gianluca Vialli, Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti och Roberto Di Matteo varit i klubben. Nu blir alltså Conte klubbens femte italienare vid rodret. Det är han mycket glad över.
– Jag ser fram emot att träffa alla i klubben och den dagliga utmaningen som väntar i Premier League. Chelsea och den engelska fotbollen finns i hela världen, fansen är passionerade och min ambition är att vara lika framgångsrik som mina år i Italien.

Conte var tränare för Juventus mellan 2011 och 2014. Därefter tog han över det italienska landslaget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply