Spanien avslutade med flaggan i topp

Världsmästerskapets största skräll är förmodligen Spaniens tidiga uttåg ur turneringen, idag tog Vicente del Bosques mannar en liten revansch när man slog Australien med 3-0 efter mål av David Villa, Fernando Torres och Juan Mata.

Efter en pigg första kvart från Australien tog Spanien tag i matchen med ett betydligt fantasifullare, snabbare och roligare spel än vad man visat upp under turneringens två första matcher.

Framförallt visade 33-årige David Villa varför han borde fått mer speltid när han läckert klackade in Juanfrans fina inspel. Just ytterbackarna Juanfran och Jordi Alba var mycket företagssamma under den första halvleken.

Spaniens uttökade sedan sin ledning i den andra halvleken efter att Andres Iniesta fint hittat fram till Fernando Torres som säkert bredsidade in 2-0-målet.

Spanjorerna var dock inte nöjda där utan skulle efter drygt 80 minuter bjuda på ännu ett vackert fotbollsmål när Cesc Fabregas med en fin lyftning hittade fram till Juan Mata som precis som Torres enkelt la in bollen med en behärskad bredsida.

3-0 slutade alltså matchen till Spanien som trots en säkrad tredjeplats såg ut som årets mest besvikna vinnare när man lämnade Baixada Arena i Brasilien.