Holland säkrade gruppsegern efter vinst mot Chile

Det stod redan klart sedan tidigare att Holland och Chile skulle avancera till slutspel i denna sommars VM-spektakel i Brasilien. Båda lagen hade inför mötet sex poäng vardera, men det var Holland som hade fördel då man hade bättre målskillnad.

Hollands taktik var mycket defensiv, trots att man hade anfallaren Dirk Kuyt som vänsterback, och hela första halvleken präglades av detta. Chile hade ingen aning om hur man skulle riva den mur som varit Hollands nyckel såhär långt under VM.

Halvlekens två största chanser var det faktiskt det orangea laget som stod för, då Arjen Robben gled igenom det hela Chilenska lagbygget med sitt smått charmiga galoppsprång, men avslutet smet precis utanför Claudio Bravos stolpe. Den andra möjligheten var det Stefan de Vrij som hade när han slängde sig fram på en fast situation, men han kunde inte få till någon nick på mål.

I den andra halvleken pressade Chile framåt med Alexis Sanchez i spetsen, och Barcelona-anfallaren imponerade stort. Han kunde dock inte förvalta de lägen han fick, utan Holland tog ledningen genom nyinhoppande Leroy Fer. Norwich-mittfältaren nådde högst på en hörnvariant och med ungefär en kvart kvar att spela såg förstaplatsen ut att vara holländarnas.

Det blev definitivt så när Arjen Robben briljant spelade fram Memphis Depay, som gjorde sitt andra mål på två matcher som inhoppare i detta VM. Det var ett taktiskt imponerande Holland, och Louis Van Gaals fantastiska coachning ledde laget till en stensäker förstaplats i gruppen med nio poäng – med andra ord full pott.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply