Saints vände tvåmålsunderläge på Stamford Bridge

Fotbollsmatchen mellan Chelsea och Southampton har sedan tidigare skjutits upp, då Chelsea spelade final mot Corinthias i Klubblags-VM. Matchen flyttades på så sätt till idag, och var på många sätt en viktig sådan för Chelseas del som jagar Manchester-lagen i toppen.

Chelsea öppnade matchen starkt och var från start det något offensivare laget. I den 26:e minuten spelade Oscar vackert fram nyförvärvet Demba Ba som läcker kunde dunka in 1-0 på volley. Imponerande start av Ba som därmed fick göra sitt första Premier League-mål i Chelsea-tröjan.

Chelsea fortsatte att anfalla friskt och sökte ständigt skott. Innan den första halvlekens slut lyckades hemmalaget återigen få utdelning för sitt slit och då genom playmakern Eden Hazard. Den första halvleken slutade liksom efter Hazards mål 2-0.

Det var först i den andra halvleken som Saints spelade upp sig och fick kontroll på offensiven. Inbytte Rickie Lambert imponerade direkt och gjorde tre minuter efter sitt inhopp mål för bortalaget. Lamberts mål gav Southampton fortsatt självförtroende, och i den 75:e minuten kunde Jason Puncheon skicka in en kvittering för Saints.

Chelsea lyfte sig i slutet av matchen och var nära ett segermål, men höll dock inte hela vägen. Matchen slutae 2-2 och ger lagen en poäng vardera.