Wilshere blev Arsenals frälsare

Det vankades ett omspel i den tredje rundan av FA-cupen mellan Arsenal och Swansea, en omgång som Wenger aldrig åkt ut ur. 2-2 mötet i Wales var ett händlserikt möte med sena mål från båda hållen. Returen på Emirates blev konstig då Arsenal bombade målet, men målet dröjde.

Första halvleken var inte händelserik. Couqelin hade en fin volley som Vorm höll på ett riktigt bra sätt. Men den hetaste chansen hade den förre Arsenal-spelaren Kyle Bartley. Likt mötet hemma i Wales, nickade han bollen i ribban, igen. Halvlekens sista chans hade Vermaelen då han plötsligt fick bollen på fötterna efter en hörna på stopptid, men han fick inte riktigt kontroll på bollen när han tåade den rakt på Vorm.

I den 49e minuten slog Diaby en fantastisk boll till Walcott som kom fri, men chippade bollen precis utanför. Chanserna fortsatte för hemmalaget. En kavalkad efter flipperspel i straffområdet ledde fram till att Walcott hade helt öppet mål från fem meter, men Graham räddade mirakulöst på mållinjen. På efterföljande hörna räddade även Britton Vermaelens nick på mållinjen. Walcott han med att missa ett friläge med dryga 20 kvar, en dålig placering satt långt utanför.

Chanserna fortsatte att flöda. Giroud hade ett bra läge med tio minuter kvar, men han fick endast fram en strumprullare rakt på Vorm som storspelade. Fem minuter efter hade Giroud och Walcott varsitt läge, men skärpan fanns inte där.

Med fyra minuter kvar kom målet till slut i Arsenals bombning. Cazorla spelade fram bollen till Giroud som spelade tillbaks till Wilshere, som sedan sköt en fin sträckt vrist som Vorm inte kunde ta.

Det blev matchens enda mål och nu väntar en resa till Brighton för Arsenal den 26e januari.