Officiellt: Valencia-mittfältaren förlänger

Javi Fuego skriver på ett nytt kontrakt med den spanska ligatrean

Valencia fortsätter att förstärka sitt projekt som man startade efter att den nye ägaren kommit in. Peter Lim som numera äger La Liga-klubben har stora ekonomiska muskler vilket har gjort att man förlängt med viktiga spelare samtidigt som man köpt in flera nya spelare, bland annat Rodrigo, André Gomes, Mustafi och Nicolas Otamendi. Nu meddelar klubben att man har förlängt kontraktet med 31-årige Javi Fuego.

Det nya kontraktet sträcker sig till och med juni 2017

Fuego kom till Valencia inför förra säsongen från Rayo Vallecano och har stått för flera bra insatser i den helvita tröjan. Det nya kontraktet med Valencia sträcker sig till och med juni 2017 och enligt rapporter från Spanien ska Fuego vara en av spelarna som Peter Lim vill ha för att börja bygga på klubbens nya projekt. Bland annat pratas det om att man vill försöka få tillbaka Juan Mata och David Silva som tidigare spelat för Mestalla-klubben även om den förstnämnde för en tid sedan nekade att han har planer att flytta hem till Spanien. På anfallssidan ryktas det om bland annat Jackson Martínez och Radamel Falcao. De båda anfallarnas agent Jorge Mendes har en väldigt bra relation med den nye ägaren och inför nästa säsong kommer man att förstärka rejält.

Intresse från Premier League

Javi Fuego hade även möjligheten att gå till Premier League. Rapporter från England säger att West Ham var beredda på att köpa loss spelaren som ersättare till Alex Song. London-klubben sägs inte kunna köpa loss Barcelona-lånet och vill därför hitta ett billigare alternativ att ersätta kamerunesen med. Trots förlängningen sägs den engelska klubben inte säga upp intresset för spelaren som uppskattas vara värd omkring 5 miljoner euro. Även Swansea sägs vilja värva den rutinerade defensiva mittfältaren innan nästa säsong drar igång.

Javi Fuego har medverkat i 26 matcher för Valencia denna säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365