Ny klubb in i jakten på Mkhitaryan

bet365

Borussia Dortmunds offensiva mittfältare har nu ännu en klubb efter säg, det rapporterar tidningen L’Equipe.

Näst intill alla Europeiska toppklubbar är ute efter Dortmunds armeniske mittfältare Henrikh Mkhitaryan och nu rapporterar den franska tidningen L’Equipe att även Paris Saint-Germain är villiga att köpa loss 26-åringen. Mkhitaryan kom till Bundesliga-klubben för två säsonger sedan och har varit en av lagets bästa anfallsspelare.

Den före detta Shakhtar Donetsk-spelaren har kontrakt med Dortmund till och med juni 2017 och sägs kunna lämna för en summa runt 20 miljoner euro.

Lång lista på intresserade klubbar
Sen flytten till Tyskland för 1,5 säsong sedan har en uppsjö av klubbar ryktats vilja köpa loss anfallaren. Det har framför allt ryktats om Real Madrid, Barcelona och spel i engelska Premier League. Spelarens agent Mino Raiola har inte heller riktigt hållt inne med att en flytt från Bundesliga skall vara inom synhåll och har vid flera tillfällen sagt att man inte tagit något beslut och att man får se hur läget ser ut efter säsongen.

Mardrömsstart på säsongen
Dortmund sägs inte vilja sälja mittfältaren men kan tvingas till det om man inte spelar i Europa nästa säsong. Mardrömsstarten på säsongen kan vara en av orsakerna till att spelaren kan komma att lämna. Efter 19 omgångar spelade av den tyska högstaligan hade Dortmund endast fyra segrar och man låg sist i tabellen. Efter att ha legat sist har man nu tagit sig upp på en tiondeplats och är endast fem poäng från att hamna på femte plats vilket innebär spel i Europa League.

Den dåliga starten kommer troligen göra att flera spelare vill lämna klubben men ett ljus i mörkret är att Marco Reus förlängde sitt kontrakt för inte så längesedan. Klubbledningen hoppas på att fler spelare ska tänka som 25-åringen och stanna trots motgångarna.

Mkhitaryan har stått för 3 mål på 27 matcher denna säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply