Ödegaard: “Jag ångrar inte Real Madrid-flytten”

Ödegaard: "Jag ångrar inte Real Madrid-flytten"

Talangen har gått till Holland för speltid

Real Madrids unge och mycket hete talang Martin Ödegaard har valt att lämna klubben för att gå på lån till holländska Heerenveen, där han hoppas på att få mer speltid i seniorlaget, men menar på att han inte ångrar flytten till Madrid.

Under 2015 var det ett stort surr runt Strömsgodset då 16-årige talang, Martin Ödegaard och det fanns många storklubbar runt om i Europa som jagade tonåringens autograf. Bland annat var Bayern München, Liverpool, Manchester United och Arsenal alla väldigt intresserade, men Ödegaard valde att gå till Real Madrid för runt 4 miljoner euro. Sedan dess har Ödegaard mest spelat tillsammans med Reals B-lag, Real Madrid Castilla, men har även gjort någon match för seniorlaget, och tjänar enorma summor pengar i den spanska klubben, mer än många andra etablerade stjärnor. För att få mer speltid och en chans att utvecklas ytterligare har Ödegaard nu kommit överens med holländska klubben Heerenveen om en utlåning som sträcker sig till juni 2018, men den norske tonåringen menar på att han inte ångrar flytten till Madrid.

– Real Madrid är en bra klubb, den bästa i världen. Men alla vet hur svårt det är att få speltid här. Jag ångrar inte mitt beslut för jag spelade i den bästa klubben i världen. Att tränare och utvecklas här är väldigt bra för en ung talang, sade Ödegaard via Goal.

Han uttalar sig även om sin nya klubb, och sina framtidsutsikter i Holland, landet som är känt för att ta fram många duktiga unga talanger.

– Det här är en väldigt bra klubb och jag ser fram emot det här äventyret. Jag hade ett bra snack med klubben och på grund av det kom jag till klubben. De kollar på min utveckling och det är det viktigaste. Heerenveens Morten Thorsby (norsk landsman) är en god vän till mig och han berättade fantastiska historier om klubben, avslutade Ödegaard.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply