Officiellt: Martin Ödegaard klar för Herenveen

Herenveen lånar Martin Ödegaard säsongen ut

På tisdagsmorgonen står det klart att Real Madrid norske mittfältstalang Martin Ödegaard går på lån till holländska Herenveen där han kommer spela minst säsongen ut.

Det har länge spekulerats om vart Martin Ödegaard kommer att spela sin fotboll då det för närvarande är en tuff konkurrrens i den spanska huvudstaden. Större namn som Isco och James Rodriguez har redan varit på väg bort, något som gjort att den norske 18-åringen haft det omöjligt att slå sig in i a-laget.

Underbarnet från Norge, som han beskrivits som, har till mestadels huserat i den spanska andra divisionen i Real Madrids b-lag, mest känt som Real Madrid Castilla. Nu ska dock flytten till Holland ge honom lite mer kött på benen då tanken är att han ska få spela mer regelbundet i ett a-lag.

Andra europeiska klubbar

Det uppgavs tidigare att flertalet andra europeiska toppklubbar var ute efter norrmannens signatur. Bland andra hade han, enligt uppgifter, anbud från engelska klubbar, några från Premier League. Förutom det ska även andra klubbar i La Liga och södra Europa ha visat intresse för 18-åringen. Fjolårets ligafyra i Spanien, Villarreal, ska ha velat låna honom och även Ligue 1-klubben Rennes ska varit i kontrakt med Real Madrid.

Men lotten föll tillslutt på holländska Herenveen för den norske talangen, som tidigare varit mest känd för att han en högre lön än många av de etablerade världsstjärnonrna. Långekontraktet för Ödegaard sträcker sig fram till sommaren 2018.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply