Ronaldo: ”The Best-priset var för den bäste och det är jag!”

Ronaldo: "The Best-priset var för den bäste och det är jag!"

Anfallaren har ett fantastiskt år bakom sig

Under måndagskvällen var det Cristiano Ronaldo som kammade hem FIFA:s The Best-pris som världens bäste fotbollsspelare och nu har portugisen uttalat sig och menar att han förtjänat det efter ett fantastiskt fotbollsår.

Cristiano Ronaldo utsågs till världens bäste fotbollsspelare fotbollsåret 2016 av FIFA, efter att redan tidigare i vintras ha fått ta emot priset av France Football och L’Equipe. Det var ingen stor överraskning att portugisen plockade hem priset efter att ha haft ett otroligt år bakom sig, där han vann Champions League, UEFA Supercupen och klubb-VM tillsammans med Real Madrid samt EM 2016 tillsammans med sitt hemland Portugal. Anfallaren har kommenterat det faktum att han fick priset och menar på att det var helt förtjänt.

– Det var ett oförglömligt år på en kollektiv och individuell nivå, sade Ronaldo till El Partidazo via Goal.

– Jag tror att det är nästan omöjligt att ha ett bättre år än detta. Det är det bästa ögonblicket sedan jag kom till Madrid och även med det portugisiska landslaget, vilket jag inte kan glömma. Jag är i det bästa ögonblicket i min karriär och jag är mycket glad. Det fanns mycket tvivel och kampanjer emot mig, såväl utanför som inom fotbollen. De ville ta mig från alla sidor.

– Sanningen är att The Best-priset var för den bäste, och det är jag. Så jag är väldigt nöjd. För säsongen jag hade med både Madrid och landslaget, för troféerna och standarden, så förtjänade jag att vinna. Det är så enkelt, avslutade portugisen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply