Lista: Tio saker du inte visste om staden Leicester

Lista: Tio saker du inte visste om staden Leicester

Tio fakta om staden Leicester

I helgen fick Leicester City Football Club äntligen lyfta Premier League-pokalen hemma på Power King Stadium. Drömmen hade gått i uppfyllelse och nu har laget, som flyttades upp till högstadivisionen inför säsongen lyckats med det ingen trodde var möjligt i början av säsongen. Flertalet spelare nobbade Leicester då de inte tyckte att det var ett speciellt intressant projekt och många ångrar sig säkert. Det har skrivits väldigt mycket om Leicester City och lagets två stjärnor Jamie Vardy och Riyad Mahrez har gått från att vara totalt okända till att jagas av Europas största fotbollsklubbar.

Man må inte vara någon av Premier League-klubbarna som betalar mest i lön eller ha gjort något av de tio dyraste spelarköpen i Premier Leagues historia. Trots det lyckats man bli mästare och efter tillslut fick Claudio Ranieri, som varit i flera storklubbar, vinna en ligatitel för första gången i sin tränarkarriär.

Efter en fantastisk säsong vet vi väldigt mycket om fotbollsklubben Leicester City Football Club, men vad vet vi om staden Leicester? Silly Season Sverige har nu gjort en lista med tio fakta du inte visste om staden Leicester.

Fakta om staden Leicester, England

Tidigare har vi på Silly Season Sverige publicerat listor som lästs av flera tiotusentals läsare varje dag. Flertalet av de har handlat om Premier League och vi rekommenderar er gärna att ta en titt på några av de efter att vi gått igenom tio fakta om Leicester City. Nedan finner ni en lista med några av de mest populära listorna.

1. Stadens motto är Semper Eadem (alltid samma, förevigt samma)

Lista: Tio saker du inte visste om staden Leicester

Staden Leicesters motto är Semper Eadem, alltid samma eller förevigt samma. Orspråket kommer från latin.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply