LISTA: Tio saker du inte visste om Riyad Mahrez

bet365

LISTA: Tio saker du inte visste om Riyad Mahrez

Fakta som du inte vet om Man Citys Riyad Mahrez

Tio saker du inte visste om Riyad Mahrez? Vad vet vi om Riyad Mahrez? Vi vet att han är målfarlig, grym på att slå assister, en fantastisk dribbler. Vi vet också att han har fått pris för årets spelare i Premier League. Detta då hans häpnadsväckande insatser ser ut att kröna Leicester som mästare i Premier League. Den största skrällen i engelsk fotbollshistoria. Han kom till klubben från Le Havre 2014 till Leicester. Då låg LFC i andradivisionen (!), och resten av tiden i Leicester blev en framgångssaga av sällan skådat slag. Numera befinner sig spelaren dock i Manchester City dit han gick sommaren 2018. Efter en längre tids rykten blev det tillslut en flytt.

Här har ni 10 saker ni inte visste om Riyad Mahrez.

Tio saker du inte visste om Riyad Mahrez

Tio saker du inte visste om Riyad Mahrez? Innan vi kollar in denna lista kan vi tipsa om alla de listor vi har här på Silly Season Sverige. Här kan ni spetsa ert kunnande inom, eller ja, onödigt kunnande inom fotbollen. Ni kan imponera på era vänner med 10 saker de inte vet om Neymar och 10 bästa spelarna som aldrig vunnit Champions League. Nu tar vi en titt på tio saker du inte visste om Riyad Mahrez.

1. Kompis med Paul Pogbas bror

I en intervju nyligen bekräftade Paul Pogbas storebror Mathias Pogba att han är en nära vän till Mahrez. En gång i tiden spelade de tillsammans i Quimper i franska division 7. Sedan dess har de varit goda vänner. Pogba erkänner dock att han inte stod ut med hur stökig Mahrez var, och att han fick göra honom ”rumsren”.

2. Vägrar drömma om flyttar

Riyad Mahrez hade kopplats ihop med många olika storklubbar runtom i Europa. I somras gick han till slut till Manchester City. Tidigare hade han flera gånger sagt att han aldrig tänker på framtiden eller ett klubbyte. Han ville ta det som det kommer. Han menade att det är det som har hjälpt honom att prestera, att han lever i nuet. Efter flera transferfönster lämnade han för Man City.

3. Första algerier att göra hattrick i Premier League

Mål, mål, mål – det är vad Mahrez lever för. Antingen spelar han fram till dem eller så sätter han dit bollen i nätmaskorna själv. Det sistnämnda var precis vad han gjorde mot Swansea i december förra året, då han smällde dit tre baljor. Han hade alltså gjort hattrick, vilket var första gången för en algerier att göra. Än så länge är han den enda.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply