LISTA: Tio anledningar att älska John Guidetti

Tio anledningar att älska John Guidetti

John Guidetti är en av Sveriges största idrottsprofiler och har tagit plats i många svenskars hjärtan. Med sin något ovanliga attityd och sitt självförtroende har han både sagt och gjort saker som för de allra flesta är fullkomligt oförklarliga. I somras var han en bidragande orsak till landslagets sensationella guld i U21-EM och fick chansen hos A-landslaget under höstens kvalmatcher till EM i Frankrike. Dessa fina meriter gjorde att La Liga-klubben Celta Vigo värvade honom där han imponerat stort. Mål mot storklubbar som Barcelona och nu senast mot Atlético Madrid säger det mesta om 23-åringen, men hans karriär har inte alltid varit lika lyckosam.

Svensken lämnade Brommapojkarna för att följa sin pojkdröm när han skrev på ett kontrakt med Manchester Citys ungdomsakademi vid 16 års ålder. För att utvecklas lånades han ut, bland annat tillbaka till BP under en period, och när utvecklingen började ta fart på riktigt skulle han kämpa om en plats i City – då hände det som inte fick hända. En magsjukdom satte stopp för honom och vägen tillbaka skulle komma att bli slitsam. Två år senare var Guidetti ute på planen igen och starkare än någonsin, det blev en riktigt lyckad lånesejour i Feyenoord innan han begav sig vidare på nya äventyr. I fjol lämnade han Manchesterklubben och hamnade till sist i Spanien.

Det går inte att förneka att anfallaren visat tecken på ordentlig vinnarmentalitet och krigarinstinkt när han tagit sig tillbaka trots alla problem som präglat honom. Med en härlig inställning har han tagit sig dit han är idag och därför tänker vi lista tio anledningar att älska John Guidetti.

Varför vi älskar John Guidetti

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat: Tio saker du inte visste om Marco Reus, åtta spelare som bråkat med Zlatan Ibrahimovic och Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna. Men först ska vi gå igenom tio anledningar att älska John Guidetti.

10. Hans självförtroende

28s44-john-809

John Guidetti har alltid beskrivits som lite ”osvensk”, anledningen? Han är inte rädd för att visa vem han är och han tror på sig själv och det han gör. Ibland kanske han har haft lite surrealistiska tankar om sig själv, men det har alltid varit med glimten i ögat. En reporter bad svensken signera en Celtictröja och skriva hur många mål han skulle göra under säsongen. Hans svar var enkelt: ”Det får inte plats”.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply