Fotbollsresor till Spanien – bästa fotbollsresan Spanien?

Fotbollsresor till Spanien

Billiga fotbollsresor till Spanien

Fotbollsresor till Spanien? Söker du billiga fotbollsresor till Spanien eller fotbollsresa Spanien paket? Oavsett om du söker en billig fotbollsresa till Spanien eller en dyrare paketresa till Spanien för att kolla på La Liga (Liga BBVA), Segunda División eller Spanska Cupen (Copa del Rey) så har vi på Silly Season Sverige tagit reda på vilka de bästa fotbollsresorna till Spanien är, dvs vilka fotbollsresor du måste göra vid något tillfälle i ditt liv ifall du är ett fotbollsfan och vill till Spanien. Det handlar således inte så mycket om pris på biljetterna utan mer om upplevelse där du får ut mest av din fotbollsresa till Spanien.

Är man ett FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Sevilla fan så är det lätt att välja den bästa fotbollsresan till Spanien. Nästan alla fotbollsresor till Spanien och La Liga är bra och oftast får man bra underhållning för pengarna.

Att se fotboll live är något helt annat än att se La Liga fotboll på tv eller hitta en live stream till La Liga. När man väl är på plats kommer man märka att det inte allt går att jämföra. Det kostar heller inte större summor att gå på fotboll i Spanien, men tanke på den fotboll man får se och stämningen man får uppleva.

10 bästa fotbollsresor till Spanien

Nu har vi tagit reda på vilka de bästa fotbollsresorna till Spanien är och som man måste uppleva vid något tillfälle. Vi på Silly Season Sverige har även gjort flertalet listor om arenor runt om i världen, bland annat om fotbollsarenor att besöka innan du dörvärldens otroliga fotbollsarenorSveriges största fotbollsarenor och Frankrikes största fotbollsarenor. Innan du bokar dina biljetter till fotboll i Spanien så bör du ögna igenom vår lista med fotbollsresor till Spanien.

Fotbollsresor – bästa fotbollsresan till Spanien!

Så vilka är egen de bästa fotbollsresorna till Spanien för att se La Liga live? Det tänkte vi på Silly Season Sverige gå igenom, men först vill vi rekommendera andra listor som vi publicerat som blivit väldigt uppskattade av våra läsare. Nedan finner ni ett axplock av våra mest populära listor, ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom Spaniens tio bästa fotbollsarenor att besöka. Här är lite info om olika fotbollsresor till Spanien så vet du lite mer innan du beställer dina biljetter för att se fotboll i Spanien.

Bästa fotbollsresan till Spanien?

Vilken är den bästa fotbollsresan till Spanien? Det finns många bra fotbollsresor till Spanien att välja mellan, men det svåra att välja den bästa resan ifall man inte är ett fan av något spanskt lag i La Liga eller Segunda División. Vill du se en spanska ligamatch men hejar inte på något lag? Kanske vill du se Barcelona live eller köpa biljetter till Real Madrid? Eller vill se ett annat lag? Det är inte speciellt lätt att hitta rätt och därför har vi på Silly Season Sverige fått in en många frågor rörande fotbollsbiljetter till Real Madrid på Santiago Bernabéu och hur man köper biljetter till FC Barcelona på Camp Nou.

10. Fotbollsresa till Madrid i Spanien – Estadio Santiago Bernabéu, Real Madrid

Fotbollsresor till Spanien och Estadio Santiago Bernabéu - Madrid rekommenderas

Hemmalag:Real Madrid
Kapacitet:81.044
Byggd:1947 (renoverad 2011)

Estadio Santiago Bernabéu ligger i de norra delarna av Madrid är ett måste ifall du vill ska ta en fotbollsresa till Spanien och Madrid. Santiago Bernabéu-stadion är hemmaplan för fotbollslaget Real Madrid som spelar i den spanska högstadivisionen La Liga. Arenan stod klar 147 men har renoverats och utökats vid flertalet tillfällen, senast 2011. Förutom en modern arena har man även ett väldigt stort museum där man kan se alla titlar som klubben vunnit genom åren.

Fotbollsresor till Madrid är en vanlig orsak till fotbollsresor till Spanien. De flesta bokar paketresor och fotbollsbiljetter till Real Madrid. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gareth Bale, James Rodríguez och Danilo Luiz da Silva är några av spelarna som lockar många till att boka en fotbollsresa till Real Madrids hemmamatcherSantiago Bernabéu.

9. Fotbollsresa till Barcelona i Spanien – Camp Nou, FC Barcelona

Fotbollsresor Barcelona, Camp Nou Barcelona bästa fotbollsresor till Spanien

Hemmalag:FC Barcelona
Kapacitet:99,354
Byggd:1957

Camp Nou ligger i de norra delarna av Barcelona är ett måste ifall du vill ska ta en fotbollsresa till Spanien och Barcelona. Camp Nou-stadion är hemmaplan för fotbollslaget FC Barcelona som spelar i den spanska högstadivisionen La Liga. Camp Nou nummer ett att besöka då fotbollsarenan dels är Spaniens största fotbollsarena och dels Europas största arena. Därutöver spelar FC Barcelona sina matcher på arenan med Léo Messi i spetsen. Tillsammans har laget och Messi bjudit på många fina stunder för de 100.000 på läktaren.

Fotbollsresor till Barcelona är en av de vanligaste orsakerna till att man bokar fotbollsresor till Spanien. De flesta bokar paketresor och fotbollsbiljetter till FC Barcelona. Utöver Léo Messi så är Neymar, Luis Suárez, Andrés Iniesta och Sergio Busquets några av de andra spelarna som lockar många till att boka en fotbollsresa till FC Barcelonas hemmamatcherCamp Nou.

8. Cornellá El-Prat – Barcelona

Cornellá El-Prat - Barcelona när du vill hitta billiga fotbollsresor till Spanien

Hemmalag:RCD Espanyol
Kapacitet:40.500
Byggd:2009

På andra sidan stan ligger Cornellá El-Prat som är hemmaplan för RCD Espanyol. Laget har en ny arena som invigdes så sent som 2009 och är värd att se då spelplanen ligger under vanlig mark. Ett hett tips!

7. Nuevo San Mamés – Bilbao

LISTA: Fotbollsresor till Spanien!

Hemmalag:Athletic Club
Kapacitet:53,289
Byggd:2014 (invigd 2013)

Athletic Clubs hemmaarena är den nyaste i Spanien och ett måste att besöka om man är i norra delarna av landet. Arenan invigdes redan året innan den stod kvar och fansen är några av de bästa i Spanien.

6. Estadio Vicente Calderón – Madrid

LISTA: Fotbollsresor till Spanien!

Hemmalag:Atlético Madrid
Kapacitet:55.000
Byggd:1966 (renoverad 1980)

Estadio Vicente Calderón är den arena i Spanien med bäst stämning när det vankas viktiga matcher. Även under vanliga ligamatcher är det ett väldigt bra stämning på arenan där fansen sjunger under 90 minuter. Förutom själva upplevelsen på läktaren är det rödvita laget ett av de bästa i Spanien och i Europa. Med spelare som Antoine GriezmannJackson Martínez och Fernando Torres har man ett väldigt bra lag att slåss med mot FC Barcelona och Real Madrid i ligatoppen.

5. Estadio de Mestalla – Valencia

LISTA: Fotbollsresor till Spanien!

Hemmalag:Valencia CF
Kapacitet:55.000
Byggd:1923

Trots att Valencia har det svårt på den sportsliga biten står fansen fortfarande bakom laget och ett besök på Mestalla är att rekommendera. Förutom fotbollen är Valencia en fin stad med stranden Playa La Malvarrosa precis bredvid centrum.

4. Anoeta – San Sebastián

LISTA: Fotbollsresor till Spanien!

Hemmalag:Real Sociedad
Kapacitet:32,076
Byggd:1993

Anoeta är hemmaplan för Real Sociedad och är en av de nyare arenorna i Spanien. Endast en timme med bil från Bilbao spelar det blåvita laget och det kan vara värt att se två matcher på samma resa.

3. Estadio Ramón Sánchez Pizjuán – Sevilla

Resa till Estadio Ramón Sánchez Pizjuán - Sevilla bästa fotbollsresor till Spanien

Hemmalag:Sevilla FC
Kapacitet:42.500
Byggd:1958

Denna säsong må Sevilla inte vara lika bra som tidigare år, men  fansen hemma på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán sviker aldrig sitt lag och här upplever man en av de bästa stämningarna i Spanien och kanske i hela Fotbollseuropa. Ett måste är att se stadsderbyt mot Real Betis när grannarna från söder kommer på besök.

2. Benito Villamarín – Sevilla

Resa till Benito Villamarín - Sevilla bästa fotbollsresor till Spanien

Hemmalag:Real Betis
Kapacitet:56,500
Byggd:1929

Drygt fem kilometer söder om Ramón Sánchez Pizjuán ligger Benito Villamarín. Här spelar Real Betis sina hemmamatcher inför en fanatisk hemmapublik som sjunger i vått och torrt. Laget spelar inte alltid den vackraste fotbollen men står emot bra mot storlag och spelade bland annat 1-1 mot Real Madrid i slutet av januari 2016. Detta efter flera tveksamma domslut som borde gjort att de grönvita tog samtliga tre poäng.

1. Estadio Gran Canaria – Las Palmas

Bästa fotbollsresan till Spanien Estadio Gran Canaria - Las Palmas

Hemmalag:UD Las Palmas
Kapacitet:32,392
Byggd:2003

Bästa fotbollsresan Spanien? Ja, för oss var valet enkelt. Vad är bättre än sol, värme, strand och fotboll på samma gång? En fotbollsresa till Spanien som är något som vi på Silly Season Sverige alltid rekommenderar är en resa till Gran Canaria för att kolla på UD Las Palmas. Utöver en ren fotbollsresa så har man samtidigt flera andra aktiviteter att göra på resan och kan pressa lite i solen samtidigt. Estadio Gran Canaria ligger en bit utanför de centrala delarna av Las Palmas men har bra förbindelser med kollektivtrafik och arenan i sig är modern med allt som behövs för den perfekta upplevelsen.

Se fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply