LISTA: Fem saker Liverpoolfansen bör veta om Joël Matip

LISTA: Fem saker Liverpoolfansen bör veta om Joël Matip

Fem fakta om Liverpools nyförvärv Joël Matip

Vem är Joël Matip? Fakta om Joël Matip? Liverpool har värvat Joël Matip. Spelaren vars klubbadress är Schalke 04 kommer att ansluta till Liverpool efter säsongen. Detta efter att Premier League-klubben gjort klart med spelaren som kommer på fri transfer. Han må inte vara med på listan över transferfönstrets 10 hetaste affärer men väl en fin värvning av Jürgen Klopp som inleder sitt värvande från Bundesliga med att hämta in Matip som är landslagsspelare för Kamerun. Matip kommer att få en sign on-bonus på 5 miljoner euro och därefter plocka ut en lön på 7 miljoner euro per säsong. Detta gör att han kommer hamna i toppen på listan med Liverpools löner & lönelista.

Liverpool har många supportrar världen över och mer än 27 miljoner följare på sin Facebooksida. Men frågan är hur många av de som egentligen vet något om klubbens nyförvärv, Joël Matip? Därför har vi på Silly Season Sverige satt ihop en lista med fem fakta om Joel Matip som Liverpoolfansen bör veta om sitt nyförvärv. Den kamerunske landslagsmannen har gjort det väldigt bra i Schalke 04 och det är inte mycket som tyder på att han kommer att vara bland Liverpools tio sämsta värvningar sen Premier League grundades.

Fem saker att veta om Joël Matip

Vi på Silly Season Sverige har tidigare gjort flertalet listor som blivit uppskattade av våra läsare. De har handlat om allt från stjärnor som svek sina klubbar och tio fotbollsarenor att besöka innan du dör till åtta tränare med absurda krav och tio spelare med Jorge Mendes som agent. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom information om Joël Matip.

5. Född i Tyskland

LISTA: Fem saker Liverpoolfansen bör veta om Joël Matip
Joël Matip är född i Tyskland men har spelat nästan 30 landskamper för Kamerun på högsta nivå. Detta då hans pappa kommer från det afrikanska landet medan Matip är född och uppvuxen i Bochum, Tyskland där han bott i hela sitt liv.
Spelaren som nu är 24 år plockades tidigt upp av VfL Bochum innan han flyttade till Schalke 04s ungdomsakademi, detta precis innan sin nioåriga födelsedag. Han har spelat där sen dess och Liverpool är Matips första utlandsäventyr.

4. Kommer från en fotbollsfamilj

LISTA: Fem saker Liverpoolfansen bör veta om Joël Matip

Matips pappa, Jean var även han en professionell fotbollsspelare som spelade i Kameruns landslag. Joëls äldre bror Marvin spelade även han tidigare i Bochum innan han flyttade till FC Ingolstadt där han spelat sen 2010.

3. En fysisk spelare

LISTA: Fem saker Liverpoolfansen bör veta om Joël Matip
Joël Matip är 193 centimeter lång och väger nästan 89 kilo. Han är en försvarare som inte går att rubba i första hand och säkerligen kommer han att bidra med stabilitet i defensiven.

2. Kan spela som mittfältare

LISTA: Fem saker Liverpoolfansen bör veta om Joël Matip
Även om Matip officiellt är försvarare kan han även spela på mittfältet, vilket han gjort i landslaget. Matip har den teknik som krävs för att spela som mittfältare och kan vara en bra tillgång för Klopp när det behövs.

1. Bidrar med mål

LISTA: Fem saker Liverpoolfansen bör veta om Joël Matip

Försvarare som även kan bidra i offensiven är något som är ovärdeligt, och det är precis det Matip gör. Tidigare har han gjort tre ligamål per säsong men nu ser han ut att förbättra statistiken.

 

Se fler listor på Silly Season Sverige

LISTA: Fem tränare som kan ta över efter Erik Hamrén

LISTA: Tio anledningar att älska John Guidetti

LISTA: 10 stjärnor vars finter blivit helt misslyckade

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply