Juventus tog poäng på Stamford Bridge

Chelsea var tillbaka på Stamford Bridge för spel i Champions League igen, där man är regerande mästare efter förra säsongens Champions League-finalsvinst. Gästerna för dagen var italienska Juventus, som efter ett par års frånvaro tagit sig tillbaka till fotbollens finrum.

Det var en jämn inledning på matchen, där det var Chelsea som förde spelet och Juventus som fick försvara sig. Buffon, som vaktade Juventus-målet, fick vara på tårna direkt och ingripa vid ett par halvlägen i matchens inledning. Men det dröjde till halvtimmen var spelad på Stamford Bridge innan bollen var i nät. Det var den Champions League-debuterande brassen Oscar som skickade in bollen i nät, när han spelades fram av Eden Hazard och gick på avslut som, via försvarsben, och in vid den bortre stolpen.

Och det var inte slut där för den lille brassen, för endast minuter senare bjöd han på en riktig delikatess. Utanför straffområdet men mitt framför mål, fick han en passning med ryggen mot målet. Brassen visade då upp en makalös touch, där han skickade bollen på ena sidan om Andrea Pirlo, och gick åt det andra själv innan han skruvade in bollen i det bortre krysset.

När det såg ut att glida iväg, klev gästande italienarna från Turin upp i planen och skapade farliga lägen. Och det resulterade, för med cirka åtta minuter kvar av den första halvleken vände Arturo Vidal bort sina motståndare, och skickade in bollen hårt och lågt vid Cechs stolpe. Ett mål som gav vidare energi för Juventus till den andra halvleken.

Men det var Chelsea som startade bäst, när bland annat Ivanovic hotade med sina avslut. Buffon i gästernas mål visade dock varför han anses vara bland de bästa i världen mellan stolparna, och stod i vägen för Chelsea i den andra halvleken. Det visade sig vara avgörande för Juventus klev upp i banan och tog över allt mer mot slutet. Chelsea fick inrikta sig på försvar, men Juventus höja aggresivitet resulterade sig slutligen, när inbytte Quagliarella spelades fram helt fri med den tjeckiske Chelsea-målvakten. Kyligt skickade anfallaren in bollen mellan benen på målvakten och kvitteringen var ett faktum.

Och det kunde blivit mer, när samme Quagliarella skickade iväg en snyggt skruvad boll som var endast en ribbträff från att ge gästerna samtliga poäng. Matchen slutade 2-2 och gladast över resultatet är säkerligen gästerna.