Lionel Messi räddade Barcelona från fiasko

Det var Spartak Moskva som tog tag i taktpinnen direkt och försökte hålla i bollen de första fem minuterna i matchen. Ryssarna lyckades i 4-5 minuter men sedan tog Barcelona över. Inget massivt tryck från Spartak-målet men ändå fick vi se Cristian Tello placera in bollen fint i bortre hörnet i den 14:e matchminuten.
Länge såg det ut som att Barcelona skulle gå till pausvilan med en trygg ledning men det hände något på vägen dit. Daniel Alves lyckades på något sätt rulla in ett självmål till Spartaks förtjusning och 1-1 stod på tavlan.

I den andra halvleken landade en bomb i Katalonien. Romulo, som var med i Brasiliens OS-lag i London, kunde efter en fin kontring av Spartak enkelt rulla in bollen under Victor Valdes. Lionel Messis första halvlek var allt annat än bra då argentinaren konstant passade fel eller tappade bollen.

Det såg länge ut som att argentinaren hade brist på motivation under denna matchen men precis när man började tro på något sådant, slog han till. Cristian Tello fintade enkelt bort sin försvarare och rullade in bollen i straffområdet där Messi kunde placera in bollen i öppen kasse. 2-2 på Camp Nou var ett faktum.

Bara minuter innan kvitteringsmålet satte Tito Vilanova in Alexis Sánchez och han fortsatte med att ta in förstärkning genom David Villa. Den sistnämnde var riktigt nära att placera in ledningsmålet för Barcelona men en Spartak-försvarare hann slänga sig och täcka skottet. Ledningsmålet som räddade Barcelona från ett premiär-fiasko på Camp Nou kom i den 80:e matchminuten via Lionel Messi. Redan innan matchen hade Vilanova Carles Puyol på skadelistan. Ikväll finns även Gerard Pique på den listan då försvararen tvingades kliva av tidigt i första halvlek.