Bayern öppnade med seger

FC Bayern München tog på onsdagskvällen emot ett självsäkert Valencia på hemmaplan. Tränaren, Pellegrino, sade innan matchen att man inte skulle visa allt för stor respekt för Bayern och att man har stora chanser att överraska på Allianz Arena. Så blev det dock inte, då Bayern München välförtjänt segrade med siffrorna 2-1.

Hemmalaget totaldominerade ställningen i den första halvleken inför fullsatta läktare på Allianz Arena. Redan efter fyra minuter skapade man den första farliga målchansen, när Franck Ribéry spelade fram till Toni Kroos. Den sistnämnde styrde dock Ribérys låga inlägg, över Diego Alves ribba. Kroos fick fler lägen att öppna målskyttet på Allianz Arena och även fransmannen Ribéry var het framåt.

Till slut skulle hemmalaget få sitt välförtjänta ledningsmål. Ribéry stod för en fin löpning när han levererade bollen fram till Arjen Robben som i sin tur hittade fram till Bastian Schweinsteiger som kunde dundrade in 1-0 bakom en chanslös Diego Alves.

Bayern München fortatte att föra matchen och kunde gå in med en bekväm 1-0-ledning i pausvilan.

I den andra fortsatte den tyska maskinen att trumma på. Valenica hade förbaskat svårt att skapa några farligare anfall och stack upp på ett fåtal kontringar.

Men i den 76:e matchminuten kunde Holger Badstuber hitta fram till Toni Kroos som hur läckert som helst lirkade in 2-0 bakom gästernas målvakt. Bayern dominerade matchen och kunde ha haft en större ledning denna ondagsafton.

Men mitt i all Bayern München-press, skulle gästerna från den spanska apelsinstaden reducera. Ett vackert inlägg från Jonathan Viera hittar fram till Nelson Valdez som desto vackrare nickar in 2-1 i den 91:a minuten.

Men någon slutforcering för Los Che blev det dock inte. Istället visades Adil Rami ut i den 94:e matchminuten och hemmalaget tilldömdes en straffspark. Mario Mandzukic skulle dock inte överlista Diego Alves från elva meter denna gång, utan Valencia-keepern chansade åt rätt håll och räddade.

De tyska jättarna tog tre välförtjänta poäng, i en match där siffrorna kunde blivit betydligt högre. Hemmalaget hade sammanlag 17 avslut mot Valencias fyra, varav tio Bayern-skott var mot mål. Jupp Heynckes mannar tog tre viktiga poäng i Champions League-premiären och lägger sig, tillsammans med Bate Borisov som besegrade Lille med 3-1, på avancemangsplats i grupp F.