Manchester City vill värva Alvaro Morata

Manchester City vill värva Alvaro Morata

Även Real Madrid är intresserade

Manchester City är väldigt intresserade av att värva Juventus striker Alvaro Morata, men även de spanska jättarna Real Madrid är intresserade och har en återköpsklausul på Morata vilket kan ge Madrid en fördel.

Manchester City vill värva Juventus striker Alvaro Morata skriver Daily Star. Den engelska storklubben sägs vara väldigt benägna av att värva in den 23årige spanjoren. Speciellt nye inkommande tränaren Pep Guardiola sägs vara väldigt imponerad av Morata när han spelade för Juventus mot Guardiolas Bayern München i årets Champions League. Morata ses som en möjlig ersättare till Wilfried Bony i Citytruppen.

Men det kan komma att bli en komplicerad historia då även Real Madrid är väldigt intresserade av spanjoren. Madrid, som för övrigt är Citys motståndare i Champions League semifinalen, har nämligen en återköpsklausul som ligger på 20 miljoner pund för Morata. Det spanska storlaget skulle gärna vilja ha anfallaren tillbaka på Bernabeu och även de uppskattar att värdet för den unge strikern ligger på dryga 30 miljoner pund. Det kan komma att bli en riktig bytesaffär, då både City och Real också är ute efter att värva Juventus franske mittfältare Paul Pogba, 23 år även han.  Ett möjligt scenario är att City tar ett steg tillbaka, för att undvika ett budgivningskrig med Real, ifall Real går med på att kompromissa om en transfersumma för Morata.

Alvaro Morata började seniorkarriären i Real Madrid B men blev 2010 uppflyttad till Real Madrid, där han kom att spela i fyra år. Det blev 37 matcher och 10 mål för 23åringen, innan han 2014 började spela för Juventus och har redan gjort 59 matcher för Serie A-laget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply