bet365

Everton intresserade av Emil Forsberg

Everton intresserade av Emil Forsberg

Många klubbar som håller koll på svensken

Emil Forsberg, den svenske mittfältaren som gjorde succé i det svenska landslaget och som till vardags spelar i den tyska andraligan för RB Leipzig, har flertalet storklubbar efter sig med Everton och Liverpool i spetsen.

Emil Forsberg är en av de populäraste svenskarna i Tyskland för tillfället. I sitt lag RB Leipzig gör han bra matcher gång efter annan, hyllas av de tyska medierna och skrev i vintras på ett nytt kontrakt med klubben som sträcker sig till sommaren 2021, som gjorde RB Leipzigs bäst betalde spelare ännu bättre betald. Själva klubben går också som tåget, för närvarande tvåa i den tyska andraligan 2. Bundesliga men med ambitionen att ta steget upp till Bundesliga och det tyska finrummet. Forsberg gjorde även en strålande insats för Sverige under kvalifikationsmatcherna till EM, framförallt mot Danmark i november då han gjorde mål och fixade en straff på Friends Arena men var även inblandad i målen på Parken.

Men det ryktas ihärdigt om andra klubbadresser och den senaste i raden att tillkomma är Everton, som enligt Daily Star är beredda att lägga ett bud på hela 12 miljoner pund för den svenske mittfältaren. Enligt rapporter så skall Everton ha skickat ut en scout som var och kollade på spelaren i aktion när RB Leipzig mötte Fortuna Düsseldorf förra helgen. Även den lokala rivalen Liverpool sägs vara väldigt intresserade av svensken. Jürgen Klopp och hans personal känner väl till Forsberg, då Klopp skall ha fått rapporter på mittfältaren under sin tid som tränare för Borussia Dortmund.

Forsberg kom fram i GIF Sundsvall, där även hans pappa Leif Forsberg tidigare spelat, för att 2013 gå till Malmö FF. I Malmö gjorde han bra ifrån sig och det blev väldigt omdiskuterat när 24åringen efter enbart ett år i klubben valde att byta Malmös Champions League spel mot Tysklands andraliga och RB Leipzig för en summa av 3,7 miljoner euro.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply