Chelsea kan ersätta Guus Hiddink med Antonio Conte

Chelsea kan ersätta Guus Hiddink med Antonio Conte

Italienaren sägs vara redo att lämna Italien för England

Chelsea har ögonen på Antonio Conte som en långtidsersättare för Jose Mourinho och Conte själv sägs vara positivt inställd till en flytt från sitt hemland Italien för att träna ett lag i England nästa säsong och skall även ha träffat representanter från klubben innan jul.

Chelsea sparkade sin före detta tränare Jose Mourinho i december förra året och valde att anställa Guus Hiddink som provisorisk tränare medans de fortsatte leta efter någon som kan ersätta ’The Special One’ på ett långtidskontrakt. The Daily Mail rapporterar nu att denne någon kan vara Italiens tränare Antonio Conte. Conte skall ha träffat klubbrepresentanter innan jul och sägs nu vara redo att lämna det italienska landslaget för att träna en klubb i England nästa säsong. Förhandlingar parterna emellan kommer att återupptas innan Premier League är slut i maj och innan EM i Frankrike 2016.

Mauricio Pochettino och Massimiliano Allegri är andra namn som har blivit ihopkopplade med tjänsten på Stamford Bridge. Conte sägs redan ha gett besked till FIGC, det italienska fotbollsförbundet, att han vill återvända till klubbträning efter sommarens turnering. Han skall vara redo för en ny utmaning utanför Italien, där han sedan tidigare vunnit tre stycken Serie A titlar med Juventus som tränare och fem som spelare. Källor uppger också att italienaren har fortsatt att ta engelska lektioner för att förbereda sig. Conte var också ofta nämnd som en kandidat till tränarjobbet i Manchester United 2014 innan Louis van Gaal tog över, men han skrev på ett tvåårskontrakt som Italiens tränare som löper ut efter EM 2016.

– Jag har mött många tränare i min karriär men Conte är den som överraskade mig mest. Han behövde bara ett tal, med många enkla ord, för att övervinna både mig och Juventus. Om Arrigo Sachi var ett geni, vad är då han? Jag förväntade mig att han skulle vara bra, men inte så bra, säger Andrea Pirlo, legend i såväl Italien som i Juventus, om Antonio Conte.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply