bet365

Dzeko: ”Vi förtjänade ingenting”

Edin Dzeko sågar sitt eget landslag efter förlusten

Bosninens superstjärna Edin Dzeko är inte nöjd med sitt landslags uttåg i EM-kvalet mot Irland. Den första matchen slutade 1-1  i Bosnien och returen lyckades Irland vinna med 2-0 och därmed kvalificera sig till EM. 

I somras ville Edin Dzeko flytta från Manchester City efter begränsad speltid under sin sista tid i England. Det pratades mycket om Italien och valet föll till slut på Roma. Det fanns dock fler klubbar som ville värva anfallaren. En av dessa klubbar var Inter avslöjade Dzeko själv i efterhand.

29-åriga Dzeko har inte haft en klockren inledning i Serie A, men i landslaget är han en superstjärna. I kvalet till EM 2016 förde han sitt Bosnien till en tredjeplats och man lottades mot Irland i playoff-spelet till EM. Ingen lätt nöt att knäcka, men Bosnien såg i alla fall sig själva som favoriter. Totalt blev dubbelmötet 3-1 till Irland efter en stark retur på hemmaplan i Dublin. En som inte är nöjd med prestationen är just Dzeko.

”Vi förtjänade ingenting”

I en intervju med UEFA:s officiella hemsida efter matchen förklarar Dzeko hur besviken han är på sig själv och på sitt landslag.
– Det känns som vi inte slet tillräckligt. Vi förtjänar ingenting efter den här insatsen. Om något, vi är lyckliga med att bara förlora med 0-2. Under det här matcherna är det vi som lämnat över ansvaret till någon annan. Så gör man inte om man förtjäar en plats i EM.

– Vi är inte bättre än Irland. Vi borde ha vunnit den här playoffen och jag är ledsen för fansens skull att vi inte gör det. Vem vet om vi någonsin kommer få chansen att spela EM.

Jonathan Walters gjorde båda målen i Irlands 2-0-vinst under måndagen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365