Dzeko: ”Mancini försökte värva mig”

Mancini försökte få över honom till Inter

Edin Dzeko berättar att Roberto Mancini försökte få honom att komma till Inter och insisterar på att han hade ”inga problem” med Manuel Pellegrini i Manchester City.

Edin Dzeko gick till Roma i somras efter att ha lämnat den engelska ligan och Manchester City, men hade kunnat bli återförenad med Roberto ManciniSan Siro.

– Försökte Mancini att värva mig? Överlade Dzeko i en intervju med Gazzetta dello Sport.

– Ja, det var i slutet av säsongen, men ingenting konkret hände och nu är jag lycklig här. Han har var den som tog mig till City från Tyskland, för att spela på den allra högsta nivån. Vi vann och vi hade många bra stunder. Ibland blev jag arg när jag inte spelade, och han visste om det, men han lät aldrig det spela in och det var helt rätt gjort. Ibland kallade de mig ”SuberSub” i England för att jag gjorde mål när jag blev inbytt och jag gillade inte det. Men det är inte sant att jag var lycklig när han lämnade. Vi uppnådde fantastiska saker och jag vill upprepa detta med [Romas tränare Rudi] Garcia, säger Dzeko.

”Jag ville utmana mig själv”

Pellegrini? Jag hade inga problem med honom, men jag fick inte riktigt chansen, så jag förstod att den relationen inte hade någon framtid. Jag ville komma hit, annars hade jag inte flyttat. Som barn var Italien världens bästa land för fotboll och jag ville utmana mig själv. Självklart kan nya arenor hjälpa till med tillväxten, som i England och Tyskland, fortsätter han.

Den före detta Wolfsburg strikern fick även frågan vilket mål som var det bästa i hans karriär.

– Kanske det mot QPR [Queens Park Rangers] på Premier Leagues sista dag när vi [Manchester City] vann ligan. Att vinna efter så många år var fantastiskt för City. Men jag kan inte säga att det var bättre än att vinna ligan i Tyskland, för att göra det med Wolfsburg är inte samma sak som att vinna ligan med Bayern [München]. Vi hade så många unga spelare, det var fantastiskt. Det var samma med City, som aldrig har vunnit till samma grad som [Manchester] United.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365