Mino Raiola: ”Zlatan är bättre än Ronaldo och Messi”

bet365

Superagenten ser sin klient som bäst i världen

Agenten Mino Raiola har deklarerat att hans klient Zlatan Ibrahimovic är bättre än både Cristiano Ronaldo och Lionel Messi, medans klubbarna ställer sig i kö för svensken om han skulle lämna Paris.

Zlatan Ibrahimovic är en av två eftertraktade klienter hos Mino Raiola, den andre heter Paul Pogba och ryktas kunna gå till Barcelona. Den karismatiske agenten har berättat för den franska radiostationen RMC Sport, via bleacherreport.com, att 30 klubbar är villiga att värva Ibrahimovic, som i Raiolas ögon är planetens bäste spelare trots sin mognande ålder.

”Han är bättre än någon annan”

– Zlatan är mer än bara min klient, han är mitt hjärta. Om jag inte trodde att han var duktig nog för att spela i Frankrike eller någon annan stans så hade jag gjort allt i min makt för att stoppa honom, men jag tycker fortfarande att han är den bäste forwarden i världen just nu. Jag har alltid sagt det dock, att det inte är min åsikt som spelar någon roll, utan efterfrågan – det är marknaden som spelar någon roll. Jag vet att det finns 30 klubbar som säger till mig att ”om han vill skriva på för oss så skulle vi bli väldigt glada”, säger Raiola.

– Han är bättre än någon annan; bättre än Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi. Det är min åsikt och jag har rätt till den. Jag vet ingen annan som är 1,95m med Messis teknik och Ronaldos styrka, fortsätter agenten.

Vid 34 års ålder har Ibrahimovic spelat för hörnstenarna av den europeiska fotbollen, där han har representerat Paris Saint-Germain, Barcelona, Juventus och Ajax så väl som de båda Milan klubbarna. Men rapporter öppnar för att svensken kan hamna i MLS i USA, där bland annat David Beckham, före detta lagkamrat i PSG, håller på med upprättandet av sin Miami franchise, som vi skrivit mer om tidigare här på Silly Season Sverige.

Kommer att välja klubb med hjärtat

Raiola pratade även om en annan av sina klienter, den franske superstjärnan Paul Pogba och erkänner att Juventus mittfältaren skulle kunna gå till Barcelona, men bara för ett pris av 100 miljoner euro, och jämför spelaren med konst.

– Jag har alltid sagt att för mig är Paul en Basquiat. Han är väldigt dyr. Hos Rolls-Royce säger dem ”om du måste fråga hur mycket bilen kostar så har du inte råd med den” säger Raiola.

– Vi kan inte säga siffror, men förra året sade Juventus nej till erbjudande på 85 miljoner euro. 100 miljoner euro? Juve har alltid sagt att det är summan de vill ha. Det är ett sätt att säga att han är en av de bästa spelarna på planeten. […] När han lämnade Manchester [United] för Juve så valde han med sitt hjärta, och det kommer bli detsamma med hans nästa klubb. England eller Spanien? Det finns andra som har råd med honom. Bayern München har råd. Paris Saint-Germain har råd, avslutar agenten.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply