Sky Sports: Benteke klar för Liverpool idag

Christian Benteke lämnar Aston Villa

Belgaren lämnar Aston Villa efter 42 mål på 82 ligamatcher och skriver på för Liverpool, affären väntas bli klar idag.

Christian Bentekes övergång till Liverpool ser ut att bli klar under onsdagen, det rapporterar brittiska Sky Sports. Det är journalisten Kaveh Solhekol på Sky Sports News HQ som för närvarande är på plats med Liverpool Malaysia där laget befinner sig på försäsongsturnering som rapporterar att det endast är en liten administrativ sak som måste genomföras innan man kommer att offentliggjöra övergången.

Den belgiske anfallaren genomförde under tisdagen den obligatoriska läkarundersökningen och kommer att befinna sig Liverpools träninganläggning Melwood för att skriva på kontraktet under onsdagen.

Beröms av landslagskamraten

Bentekes landslagskamrat samt blivande klubbkamrat Divock Origi har spelat tillsammans med anfallaren och säger till Sky Sports att det är en klassanfallare som man håller på att värva.

”I Belgien känner alla till hans kvalitéer. Han är väldigt stark, bra på huvudet, teknisk och gör mycket mål. Han är en modern striker” säger landslagskompisen som förra säsongen var utlånad till Lille Ligue 1 där han stod för 8 mål på 33 matcher.

Benteke – sista pusselbiten?

Benteke förväntas bli Anfield-klubbens sista värvning inför den kommande säsongen då man inleder mot Stoke på bortaplan den 9 augusti. Benteke ska ha varit Brendan Rodgers sista önskemål på transfermarknaden efter att ha värvat  James Milner, Adam Bogdan, Danny Ings, Nathaniel Clyne, Roberto Firmino och Joe Gomez.

Sky Sports journalisten berättade även ryktena som nu finns om fler spelare inte stämmer.

”Benteke var nummer ett på Brendan Rodgers lista. Han har redan värvat sex spelare denna sommar och känslan i klubben säger att belgaren kommer att bli den sista. Det finns fortfarande flera rykten om spelare som Liverpool ska vara intresserade av, bland annat Marco Reus eller Real MadridAsier Illarramendi, men jag har fått förklarat för mig att de inte stämmer alls.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365