OFFICIELLT: Liverpool värvar Premier League-stjärnan

Efter många turer är det klart – Liverpool värvar Christian Benteke

Christian Benteke har varit en väldigt het spelare på marknaden i ett par säsonger nu. Men nu är det slut på alla spekulationer, Liverpool Football Club bekräftar på sin hemsida att belgaren har skrivit på ett fem-års kontrakt med klubben.

”En av ligans vassaste”

Christian Benteke kom till Aston Villa från moderklubben Genk sommaren 2012. Sedan dess har den 24-årige anfallaren gått en lång väg. Benteke har under dessa tre år utvecklats till en av ligans vassaste anfallare med 42 ligamål på 89 framträdanden samt 49 mål på 101 framträdanden totalt för Birmingham-klubben.

Benteke har även gjort sig förtjänt av 24 landslags framträdanden där den store belgaren mäktar med 7 mål på dessa matcher för det Belgiska landslaget.

”Sterling banade vägen”

Brendan Rodgers uppges ha varit något skeptisk till Bentekes utköpsklausul som rapporteras till £32.5 miljoner. Men £49 miljoners-försäljningen av Raheem Sterling till Manchester City banade vägen för ett köp av den förre Aston Villa-anfallaren. Affären i sig kommer dock att betalas av på ett lite annorlunda sätt.

Enligt uppgifter kommer Aston Villa att erhålla £16 miljoner pund nu medan dem resterande av £32.5 miljonerna kommer att betalas av under det femåriga kontraktet.

Har sänkt Liverpool flertalets gånger

Benteke har gjort många mål mot Liverpool, både på och bortom Anfield. Anfallaren har noterats för fem mål på dem senaste sju matcherna mot ”The Reds”  varav det senaste skickade ut Merseyside-klubben från FA-cupsemifinalen den gångna säsongen. Nu hoppas Liverpool att Benteke kan fortsätta på det facit:et för dem rödklädda – och inte emot.

– Jag skulle vilja tacka ägaren, Ian [Ayre], och managern för deras massiva insatser för att ta mig hit, säger anfallaren till Liverpools hemsida.

– Jag är väldigt glad över att vara en del av Liverpool-familjen och jag kommer att göra allting för att göra dem glada och arbeta hårt för dem och mina lagkamrater, avslutade han.

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply