Stephan Lichtsteiner första värvningen för Antonio Conte

Stephan Lichtsteiner första värvningen för Antonio Conte

Vill värva från sin gamla klubb

Chelseas inkommande tränare Antonio Conte vill gå tillbaka till gamla klubben Juventus för att värva högerbacken Stephan Lichtsteiner som en del av sitt nybygge i Londonklubben.

Inkommande tränaren för Chelsea, Antonio Conte, har en upptagen sommar framför sig. Först skall han, som förbundskapten, försöka lotsa sitt landslag Italien genom EM i Frankrike för att sedan ta över som ny tränare för Chelsea i England. Redan nu ryktas han dock ha spanat in några spelare som han kan tänka sig kommer passa bra in i hans nya trupp på Stamford Bridge och en av dessa sägs vara hans gamle spelare i Juventus, Stephan Lichtsteiner skriver The Sun.

Lichtsteiner kom till Turin i juni 2011, enbart en månad efter att Conte tillträdde som tränare för de italienska giganterna. Högerbacken har sedan dess vunnit Scudetton, ligan, under varje säsong som han har spelat där och det verkar som att den 32årige försvararen är redo att gå vidare.

Juventus själva är nära på att genomgå en deal med Barcelona för att få värva högerbacken Dani Alves, vilket kan komma att underlätta affären betydligt men betyder också att Conte är benägen om att få dealen klar så fort som möjligt. Det ryktas om att den inkommande Chelseatränaren har gett Lichtsteiner ett erbjudande, ett treårskontrakt med garanterad a-lagsfotboll, för att locka över försvarsklippan. Lichtsteiner själv, som för närvarande är fokuserad på EM som han skall spela med sitt Schweiz, skall ha bett om att få några dagar för att överlägga erbjudandet som ligger på bordet.

Conte och Lichtsteiner skall ha haft en bra relation under deras tid tillsammans i Italien och försvararen sägs också vilja utmana sig själv genom att spela i Premier League. Den starke tacklaren skulle inte ha några som helst problem med den intensiva engelska fotbollen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply