Uppgifter: Wayne Rooney skriver nytt kontrakt med Manchester United

Uppgifter: Wayne Rooney skriver nytt kontrakt med Manchester United

Engelsmannen vill avsluta karriären i klubben

I England rapporteras det om att Manchester Uniteds anfallsstjärna och numera mittfältsmaestro Wayne Rooney kommer att skriva ett nytt kontrakt med Manchester United och att engelsmannen vill avsluta sin karriär i klubben.

Wayne Rooney har i sommar spenderat 12 år av sin karriär i Manchester United. Engelsmannen kom till klubben 2004 från Premier Leaguerivalerna Everton där han började sin professionella karriär. Under åren har anfallaren utvecklats och är numera en av Uniteds viktigaste spelare samt kapten för laget. Hans position på planen har även ändrats på senare tid och han har gått från att vara en renodlad striker till att flyttats ner på mittfältet för att ta en djupare roll. Det har blivit en succé och Rooney, som ett tag drogs med skador och såg ganska sliten ut på planen, har fått något av en nytändning.

Den engelska tidningen The Sun rapporterar om att Rooney nu står inför en kontraktsförlängning med klubben och att han kan komma att avsluta sin karriär i Manchester som deras mittfältsmaestro.

– Jag har ett kontrakt i klubben som jag vill följa fullt ut och skulle inte vara emot att förlänga det – men det är upp till klubben, sade Rooney själv om saken.

Den 30årige anfallaren har tre säsonger kvar på sitt nuvarande kontrakt och det ser ut som att han kan komma att stanna ännu längre. Nye Unitedtränaren Jose Mourinho är ett stort fan av Rooney och det ser ut som att han kommer vilja att anfallaren fortsätter att ha en nyckelroll i laget. Rooney själv pekar på Ryan Giggs som en stor inspirationskälla, då Unitedlegendaren började sin karriär som en ytter och avslutade den i 40års åldern som en central mittfältare.

– Alla spelares spel utvecklas och ändras med tiden – kolla på Giggsy i slutet av sin karriär jämfört med början. Vad jag kan säga är att jag kommer fortsätta att utveckla mitt spel och anpassa mig och bli bättre igenom, sade Rooney till den nya upplagan av Uniteds We Stand fanzine.

– Med tiden och med erfarenhet, så kommer du att se och uppleva spelet på ett annat sätt, vilket leder till andra beslut. Jag tror att mina prestationer visar på att jag alltid har gillat att göra assists lika mycket som jag gillar att göra mål och jag finner involveringen i de djupare positionerna väldigt roande.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply