Officiellt: Ederson Moraes klar för Manchester City

Bekräftat: Manchester City värvar Ederson – blir världens näst dyraste målvakt

Benfica bekräftar under eftermiddagen att Manchester City köpt deras målvakt Ederson Moraes. Den engelska klubben ska betala 400 miljoner kronor för den 23-årige målvakten som då kommer att bli världens näst dyraste målvakt genom tiderna. 

Under sommaren 2016 värvade Manchester City Claudio Bravo från Barcelona. Den nye tränaren, Pep Guardiola, förklarade köpet – och petningen av Joe Hart, – med att han behövde en målvakt som var duktig på fötterna.

Men efter att den chilenska landslagskeepern underpresterat rejält under egentligen hela säsongen, men framför allt i början av året, fick Pep nog.

City betalar 400 miljoner för Ederson Moraes

LISTA: Världens dyraste målvakter

Hur det blir med Claudio Bravo och hans framtid i Manchester har länge varit osäker, och den lär inte bli säkrare nu. För under förmiddagen har Benfica bekräftat att deras målvakt, Ederson Moraes, har sålts till Manchester City.

Övergången ska, enligt den portugisiska klubben, ha kostat Manchester City rejält. Faktum är att det blir den näst dyraste övergången när det gäller målvakter. Den engelska klubben ska ha betalt 40 miljoner euro, vilket är nästan exakt 400 miljoner kronor.

City, som kvalade in till Champions League nästa säsong, hoppas nu på ett upplyft med en stabilare målvakt, framför allt med tanke på hans prislapp. Hur mycket målvakten kommer tjäna i Manchester City är dock inte bekräftat.

Officiellt: Ederson Moraes klar för Manchester City

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply