Pellegrini vill värva stort: ”Som Real och Bayern”

bet365

Manuel Pellegrini vill stå för jättevärvningar sommar. Manchester City-tränaren betonar vikten av att värva redan etablerade stjärnor med jämna mellanrum.

Manchester City har nämnts som ett enda stor pengabygge, där laget tidigare stått för stora värvningar. Sommaren 2013 köpte man in spelare som Stevan Jovetic, Fernandinho och Jesus Navas. Nyförvärv som gav stort eko i fotbollsvärlden. Nu är det dags igen att hämta in flera tunga pjäser inför nästa säsong.

Vill helst ha engelska spelare

Premier League-klubben kunde inte värva lika stort i somras som man hade önskat. Då man inte fick överskrida 49 miljoner pund i värvningsbudget efter att tidigare ha spenderat alldeles för mycket pengar enligt UEFA:s finansiella regler. Men Pellegrini är övertygad om att dessa regler är borta inför kommande transferfönster.

Detta kommer att hjälpa klubben att locka till sig spelare som Raheem Sterling, Ross Barkley och Jack Wilshere. Även utländska spelare som Paul Pogba och Kevin De Bruyne har varit uppe på Citys radar.

– Vi behöver engelska spelare, bra spelare. Så det är viktigt att vi vet hur vi ska agera innan säsongens slut, säger den chilenske tränaren till Daily Star.

– Nästa säsong kommer vi inte att ha några restriktioner så vi kommer att ha samma möjligheter som alla andra klubbar i England, fortsätter han.

”Behöver göra som Real Madrid och Bayern München”

Pellegrini menar att det är nödvändigt för City att öppna plånboken för stora spelare istället för att utveckla talanger om man ska hänga med i den europeiska toppfotbollen.

– Stora lag måste värva stora spelare. Det är svårt att göra det varje år men man måste åtminstone göra det vartannat. Man måste hela tiden försöka förbättra sitt lag. Här talar jag inte bara om Manchester City.

– Kolla på Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Manchester United och Bayern München; Alla de stora klubbarna är bra på den punkten. Det är viktigt att förbättra truppen och få in starka namn.

Flera spelare kan tänkas lämna klubben

Frank Lampard är sedan tidigare klar för spel i MLS nästa säsong. Men även andra, som James Milner, Edin Dzeko, Yaya Toure och Stevan Jovetic står inför en högst osäker framtid på Etihad Stadium och kan tänkas lämna klubben vid säsongens slut.

Men främst ligger prioritering vid kvällens drabbning mot Crystal Palace, där en seger är nödvändig för Manchester-klubben för att ha en säker plats på Champions League. Att ta sig förbi Chelsea högst upp ser tufft ut, då man ligger nio poäng bakom med åtta omgångar kvar att spela. Men Pellegrini har ännu inte gett upp hoppet om ligatiteln.

– Om vi vill sluta som etta får vi inte tappa fler poäng. Det är lätt att säga men desto svårare att utföra. Om vi inte vinner Premier League så ska vi se till att sluta som tvåa.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply