PSG-ägaren uttalar sig om Pogba-förhandlingar

PSGs ägare var kort i orden angående ett möjligt köp av Juventus mittfältare Paul Pogba.

Paul Pogba är ett av de hetaste namnen att byta klubb inför nästa säsong. Flera av Europas största klubbar är ute efter fransmannen och även om bland annat Real Madrid, Barcelona och Manchester United är intresserade tyder det mesta på att mittfältaren flyttar till Paris för spel på Parc des Princes nästa säsong.

I samband med Le Classique uttalade sig den Ligue 1-lagets president om möjligheten att man var i förhandlingar med Juventus om att värva Paul Pogba.

– ”Om det var sant skulle jag inte säga det till någon, och om det inte var det skulle jag heller inte sagt något” deklarerade Nasser Al-Khelafi.

Kontrakt till 2019

För de klubbar som vill köpa loss Pogba kommer det inte att bli någon billig affär. Fransmannen har kontrakt med Juventus till och med 30 juni 2019 och värderas enligt transfermarkt till 50 miljoner euro. En siffra som känns låg i sammanhanget då spelarens agent Mino Raiola sagt att spelaren är värd minst 100 miljoner euro. För tillfället tjänar mittfältaren 4,5 miljoner per säsong i Turin-klubben.

Jämt i toppen

PSG leder den franska ligan med 62 poäng, en poäng för Lyon på andra plats. Med sju omgångar kvar att spela har Paris ett behändigt spelschema framför sig. Förutom Montpellier möter man endast lag från den nedre halvan av Ligue 1s tabell och det mesta tyder på att Zlatan och hans lagkamrater återigen kommer att vinna den franska ligan. Under söndagen slog man tredjeplacerade Marseille med 2-3 vilket gjorde att man drog ifrån avståndet och inför slutspurten är det endast Lyon och PSG som ser ut att vara kandidaterna till att vinna guldet.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply