Man City sprang ifrån West Bromwich i snön

Manchester City provade på att spela utan en klassisk anfallare i förra helgens överkörning av Crystal Palace. Den taktiken valde Manuel Pellegrini att fortsätta på när man gästade West Bromwich strax utanför Birmingham under annandag jul. Matchen genomfördes mycket väl av Man City som enkelt hämtade hem tre poäng.

Vid matchstart började snön falla ner och ju längre matchen led desto mer snötäckt blev planen. City tog ledningen innan planen blev helt snötäckt, redan i den 8e minuten kunde Fernando akrobatiskt göra 0-1 efter ett mycket tveksamt ingripande av Ben Foster.

Bara fem minuter senare gjorde Yaya Touré 0-2 på straff och innan halvleken var slut hade David Silva smekt in 0-3 vid stolproten.

Resten av matchen blev en transportsträcka för bägge lagen då City stängde igen totalt samtidigt som West Bromwich inte riktigt räckte till med sitt anfallsspel trots Brown Ideyes tröstmål med ett par minuter kvar att spela.

Därmed käkade City igen de sexpoängsgapet som Chelsea hade skapat sig i och med deras 2-0-seger över West Ham tidigare under dagen.