The Saints upp på Champions League-plats

På fredagens Boxing Day fick nykomlingen Crystal Palace besök av succélaget Southampton på Selhurst Park. Det visade sig bli en enkel resa mot tre vitkiga poäng för gästerna, i slaget om den sista Champions League-platsen.

Efter 17 minuters spel hittade gästande The Saints målet i London. James Ward-Prowses nick tog sig fram till Sadio Mane som sprang igenom hemmaförsvaret och rundade målvakten  Julian Speroni till 0-1. Resultatet stod sig halvleken ut, men tidigt i den andra halvleken utökade gästerna ledningen genom Ryan Bertrand. Och fem minuter senare hittade Toby Alderweireld målet med skallen till klara 0-3.

Crystal Place fick visserligen in en reducering när Scott Dann satte pannan till på Mile Jedinaks frispark med drygt fyra minuter kvar av ordinarie speltid. Men matchen var givetvis redan avgjort och slutade 1-3 till Southampton, som nu klättrar upp på en fin fjärdeplats i Premier League. För hemmalagets del är det betydligt mörkare med en placering strax under nedflyttnignsstrecket.