John Obi Mikel kan lämna Chelsea för Shanghai SIPG

Shanghai SIPG är intresserade av John Obi Mikel

Chelsea kan komma att tappa mittfältaren John Obi Mikel, detta då den kinesiska klubben Shanghai SIPG är angelägna att knyta till sig honom i en affär värd endast sex miljoner pund.

John Obi Mikel är en av de spelare som varit längst i Chelsea. Efter en kontroversiell flytt där han köptes av Manchester United för att sedan hamna på Stamford Bridge har nigerianen varit i klubben sen 2006 och totalt har det blivit över 220 matcher i den blåa tröjan. Nu kan han dock vara på väg att lämna London-klubben.

Med spelare som Nemanja Matic, Cesc Fabregas och Ramires har 28-åringen börjat tänka på sin framtid samtidigt som även Ruben Loftus-Cheek har börjat komma in allt mer och mer i laget. Redan i somras var Mikel nära att lämna för spel i Süper Lig och Galatasaray men då ska Jose Mourinho ha stoppat spelaren från att lämna.

Intresse från Kina

Nu kommer rapporter om att spelaren kan komma att lämna i vinter istället. Denna gången är det Sven-Göran Eriksson som vill värva spelare till sitt Shanghai SIPG och man är beredda att betala en summa på 6 miljoner pund för att köpa loss mittfältaren som då skulle få en lön på 60 000 pund i veckan.

Chelsea sägs inte vilja släppa mittfältaren som visat framsteg under Guus Hiddinks tid i klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply