David Silvas dubbel frälste Manchester City

Det stora utropstecknet inför drabbningen mellan Manchester City och Crystal Palace på Etihad Stadium var det faktum att hemmalaget spelade utan någon renodlad anfallare på planen. Det var James Milner som fick axla rollen som striker i de ordinarie spelarnas frånvaro.

City, som jagar Chelsea i tabelltoppen, hade en trög förstahalvlek där chanserna var knappa. Crystal Palace däremot imponerade och lyckades vaska fram ett par målchanser, bland annat ett cykelsparksförsök från Frazier Campbell som dessvärre hamnade utanför Joe Harts stolpar. I slutet av halvleken fick dock Pablo Zabaleta Citys och matchens hetaste chans, då han smög sig in bakom backlinjen och fångade upp en snygg passning från Yaya Touré. Han blev fri med Julian Speroni, men hans avslut studsade precis utanför.

I andra halvlek accelrerade City och tog över matchen helt och hållet. Det bar frukt när Zabaleta återigen löpte igenom försvaret, men denna gång passade han bak till David Silva, som turligt kunde valla in bollen via Scott Dann i Crystal Palace-målet. Det var dock inget tal om självmål, utan Silva står som officiell målskytt.

Inte lång tid efter skulle Silva öka på målskörden efter ett lågt inlägg från Aleksandar Kolarov, och 2-0 var ett faktum.

I den 81:a minuten skulle Yaya Touré sätta spiken i kistan efter att han minst sagt bombade in bollen efter en fin och välkomponerad kontring från hemmalaget.

I detta nu är City uppe på samma poäng som Chelsea, och ett mål ifrån serieldning. Dock har Chelsea en match mindre spelad, då de besöker Stoke City på måndag.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply